Zagreb, 05.09.2024. - Utakmica kvalifikacija za nogometno EP U-21 reprezentacija Hrvatska - Farski Otoci. Na fotografiji Ási Dam, Domagoj Bukvić. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ tm
HINA
10.9.2024., 07:10
MLADI VATRENI

Kvalifikacije za EP: Ulog je golem, tri boda donose mjesto na vrhu

Vatreni su izgubili od Portugala, zatim pobijedili Poljsku, a danas (utorak) na sceni su njihovi nasljednici. Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija u Karlovcu (19 sati) igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo protiv - Portugalaca. Izbornik Ivica Olić poručuje kako je momčad spremna za pobjedu protiv iznimno kvalitetnog suparnika.

- Radujemo se da smo u odnosu prema A reprezentaciji imali dva dana duže za pripremu ove utakmice. To u ovoj fazi nama puno znači, da se na neki način možemo bolje upoznati i da zahtjeve za koje bismo željeli da ih prenesu na teren treniranjem polako usvoje. Vjerujem da su nam ta dva dana dobro došla i da ćemo biti puno bolji, i da ćemo pružiti dobru igru. Protivnik je opasan, kvalitetan i godinama je pri vrhu europskog nogometa u svim uzrastima, ne samo njihova seniorska vrsta nego i U-21, U-19 i mlađe. Situacija na tablici je pokazatelj onoga o čemu govorim - poručio je Olić.

Portugalci su vodeći na tablici skupine G, nakon sedam kola imaju 18 bodova, Hrvatska je druga s dva boda manje. Današnjom pobjedom Olićevi mogu preskočiti Portugalce i zasjesti na vrh te u nastavku kvalifikacija osigurati izravni odlazak na Euro. Ulog je golem, svjesni su toga i igrači.

- Čeka nas najteža utakmica, ali ako pobijedimo, možemo otići na Europsko prvenstvo. Dat ćemo sve od sebe da ovo danas završimo na najbolji način za nas. S tri boda mi smo prvi na tablici, uz još dvije utakmice koje se daju dobiti, tako da razmišljamo samo o pobjedi nad Portugalcima - poručio je Lukas Kačavenda.