11.04.2021., Varazdin- Kvalifikacijska utakmica za Euro 2022. izmedju futsal reprezentacije Hrvatske i Danske.rPhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
PIXSELL
10.9.2024., 18:44
stigli u Uzbekistan

Hrvatska futsalska reprezentacija: I mi imamo u ovom društvu što pokazati

Hrvatska futsalska reprezentacija odradila je posljednje pripreme i provjere u Slavonskom Brodu, odakle se uputila u Uzbekistan, na poprište Svjetskog prvenstva. Nakon više sati leta naša je reprezentacija u utorak stigla do Uzbekistana, gdje će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igrati 14. rujna u Bukhari protiv Tajlanda, zatim slijedi dvoboj s Brazilom, 17. rujna, također u Bukhari, a treća utakmica u skupini, protiv Kube, na rasporedu je 20. rujna u Tashkentu. Plasman u osminu finala osigurat će dvije najbolje momčadi iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

- Želim vam puno sreće i uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu. Već ste napravili puno uzme li se u obzir činjenica da je Hrvatska nakon 24 godine na najvećoj smotri, ali uvjeren sam da se nećete zadovoljiti time i da ćete pružiti maksimum i nastojati izboriti drugi krug natjecanja. Imate podršku cijele hrvatske nogometne obitelji - poručio je igračima, izborniku Marinku Mavroviću i ostalim članovim stručnog stožera uoči odlaska u Uzbekistan predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- U skupini smo s prvim favoritom Prvenstva, Brazilom, riječ je o najboljoj reprezentaciji na svijetu. Tajland je deveta reprezentacija svijeta i svima koji ne prate futsal velika nepoznanica, ali riječ je o reprezentaciji koja je nastupila na sedam posljednjih svjetskih prvenstava, a na posljednja tri čak i prošla skupinu. Dakle, čeka nas jak i brz suparnik, u čijem stožeru posljednjih godina rade najbolji brazilski, španjolski i argentinski treneri. To će biti najvažnija utakmica u skupini. Ne ide nam u prilog činjenica da je u Tajlandu prvenstvo u punom jeku, baš kao i u Brazilu, a naši klubovi tek sad počinju pripreme za novu sezonu. Međutim, vjerujem da će pripreme koje smo odradili biti dovoljne da se u Uzbekistanu pokažemo u pravom svjetlu - poručio je prije nekoliko dana izbornik Mavrović.

Hrvatske čak 24 godine nije bilo na svjetskom prvenstvu, s ovom je generacijom, koja je spoj mladosti i iskustva, opet u društvu najboljih. Momčad je u Uzbekistan otputovala nekako tiho i bez velikih najava. Bilo bi lijepo da je to bilo zatišje pred buru dobrih rezultata.