Osijek, 10. 09. 2024, Stadion Gradski vrt. SuperSport Hrvatski nogometni kup 24/25, 1/16 finala. Zrinski - Šibenik. snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
10.9.2024., 19:41
GRADSKI VRT SRETAN ZA ŠIBENIK

Gosti stigli desetkovani, ali i takvi su bili prejaki za Zrinski

Nogometaši Zrinskog Osječko 1664 i Šibenika nakon tri mjeseca ponovno su se susreli na stadionu Gradski vrt. U utorak su odigrali susret šesnaestine finala Kupa Hrvatske, a bila je to repriza prošlosezonske utakmice u posljednjem kolu SuperSport Prve lige, u kojoj su gosti sa Šubićevca ostvarili veliku pobjedu i otišli u elitni rang hrvatskog klupskog nogometa. Konačni rezultat u Kupu bio je kao i početkom lipnja u onoj supervažnoj utakmici, Šibenčani su opet slavili sa 2:0. Čini se da im je Gradski vrt postao sretno mjesto.

Šibenčani su jači i bolji nego prošle sezone, Zrinski je u slobodnom padu, a dobro se to vidjelo i u ovom susretu. Momčad Marija Carevića u Slavoniju je stigla desetkovana, gotovo bez cijele momčadi, Zuta je dobio poštedu, a Bakić i Prekodravac su na reprezentativnim okupljanjima. Zbog viroze i lakših ozljeda nije bilo ni Božića, Perića, Santinija, Punčeca, Kolege, Majića, Gačića, Bakovića i Poza. No goste ni to nije zaustavilo, na pogon sjajnog, dvostrukog strijelca Ivana Delića, sa sigurnih 2:0 izborili su mjesto u osmini finala Kupa.

Utakmica nije bila ni približno toliko dramatična i uzbudljiva kao ona iz lipnja, ruku na srce, nije imala ni toliki ulog, a "narančasti" su opet našli način kako razočarati "pivare". U početnim minutama najveća vijest u Gradskom vrtu bio je kvar kabela, zbog čega je kasnio izravni prijenos, a na terenu je uglavnom bilo mrtvilo. Ni jedan ni drugi vratar nisu imali previše posla. Na odmor se otišlo sa 0:0, a onda je u drugom poluvremenu Šibenik napravio ono zbog čega je došao u Osijek. U 61. minuti je poveo, Kulušić je ubacio s desne strane, a Delić u petercu prebacuje Stanića za 0:1. Zrinski je mogao do izjednačenja u 67., Vukušić je pucao, ali loptu su s crte očistili Mohorović i Morrison. U 70. minuti Šibenik je povisio na 0:2 i to je bilo to. Ponovno su na djelu bili Kulušić i Delić, prvi kao asistent, drugi kao strijelac. Šibenčani su održali tih 0:2 do kraja i nastavljaju natjecanje u Kupu, a Zrinski ostaje u problemima, ovaj poraz samo se nadovezao na loše rezultate u SuperSport Prvoj ligi.

Iznenađenje se nije dogodilo ni u Donjim Andrijevcima, gdje je trećeligaš Tomislav ugostio Istru 1961. Gosti su slavili sa 2:0. Domaćin je uspješno odolijevao do 71. minute, kada je Marešić donio Puljanima 0:1. U 83. minuti Čuić je potvrdio pobjedu Istre 1961 i prolaz u Kupu.

U dvoboju trećeligaša Mladost iz Ždralova bila je bolja od Jadrana iz Poreča autogolom Marića (44-ag) i golom Pisačića (90+5), a zanimljivo je da su ta dva sastava igrala međusobno i prije tri dana u prvenstvu, kada je Mladost u Poreču također bila bolja sa 2:1.