BRUNO JOBST
10.9.2024., 07:00
ŠIBENČANI DOLAZE K ZRINSKOM

Čuda su moguća, ali rijetko se događaju. U Slavoniji gosti favoriti

Nakon što je svoje rujanske obveze u Ligi nacija završila hrvatska nogometna reprezentacija, u fokus se vraćaju domaća nadmetanja. Sredina tjedna rezervirana je za Kup Hrvatske, igra se šesnaestina finala, a tri utakmice su na rasporedu danas (utorak) i sve tri počinju u 16.30. U akciji će biti i Slavonci, koji su na papiru autsajderi i imaju male šanse za nastavak natjecanja. No Kup je vrag, svakojaka iznenađenja su se događala u tom natjecanju, pa nikoga ne treba unaprijed otpisivati.

Nakon prošlosezonskih okršaja za bodove u SuperSport Prvoj ligi nogometaši Zrinskog Osječkog 1664 i Šibenika sad se sastaju u Kupu Hrvatske. Šibenčani u današnje popodne ponovno gostuju u Gradskom vrtu, ali ova utakmica je s puno manje tenzija i uloga nego ona koja se igrala početkom lipnja i koja je dlučivala putnika u elitni rang hrvatskog klupskog nogometa. Šibenčani su dobili taj najvažniji lipanjski dvoboj, a favoriti su i u ovom današnjem. Jači su i bolji nego prošle sezone, a Zrinski je u slobodnom padu. U Klubu je tijekom ljeta bilo promjena, na klupi više nema Igora Budiše, u momčadi nekolicine važnih igrača, a sadašnji prvenstveni rezultati sve govore. Oni nisu bajni, iako gazda Ivan Komak ponovno najavljuje borbu za naslov prvaka u SuperSport Prvoj ligi, "pivari" u prva četiri kola imaju samo jednu jedinu pobjedu i samo tri boda na kontu. Plasman u osminu finala Kupa bio bi veliki pothvat, ali dok se igra, Zrinski se ima pravo nadati. No za eventuano iznenađenje protiv Šibenika i nastavak puta u Kupu morao bi odigrati svoju najbolju partiju. Još jedan Slavonac ima male šanse za proboj u osminu finala. U današnje popodne na igralištu Tomislav Buhač u Donjim Andrijevcima gostuje Istra 1961. Andrijevčani su trenutačno vodeća momčad trećeligaškog Istoka, solidan su sastav, imaju golem motiv pokazati da mogu parirati boljim i višerangiranim momčadima, ali sve osim prolaza Puljana ipak bi bila senzacija nad senzacijama.

Tomislav iz Donjih Andrijevaca dočekuje PuljaneFACEBOOK

Tomislav iz Donjih Andrijevaca dočekuje Puljane

FACEBOOK

Treći današnji susret je onaj u Poreču, gdje se sastaju članovi SuperSport Druge lige, Jadran i Mladost iz Ždralova. Mladostaši na početku sezone djeluju i igraju odlično, u prvenstvu imaju “tri od tri” i u Istru idu po nastavak natjecanja u Kupu.