Bijelo Brdo, 07. 09. 2024, Igralište u Bijelom Brdu, nogomet, BSK - Opatija. SuperSport Prva Liga.snimio GOJJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
8.9.2024., 18:45
NOVI TRENER, NOVI PRVENSTVENI PORAZ BSK-a

Već sad je jasno, bit će ovo opet teška i stresna sezona

Novi trener, isti epilog. Nogometaši bjelobrdskog BSK-a u 4. kolu SuperSport Prve lige doživjeli su poraz, treći uzastopni, te ostali prikovani za dno tablice sa samo jednim jedinim bodom. Pun plijen iz Bijelog Brda odnijela je Opatija, koja je tako upisala drugu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

Ono najvažnije dogodilo se u drugom poluvremenu, središnja figura utakmice bio je Ivor Weitzer, koji je povukao goste prema trobodu. Iskusni veznjak prvo je sjajno u 73. minuti pogodio u rašlje iz slobodnog udarca s 30-ak metara. Vratar Đilas je samo pogledom mogao ispratiti loptu kako ulazi u mrežu, a potom je Weitzer asistirao Ajayiju u sučevoj nadoknadi za konačnih 0:2 Opatije. Gosti su se u dobrom raspoloženju vratili na Kvarner, a u Bijelom Brdu su ostali - problemi. Nakon 3. kola trener Dino Babić dao je ostavku na mjesto trenera BSK-a optuživši momčad da ga je "otkantala", na klupu je sjeo Igor Budiša, ali imao je premalo vremena, samo nekoliko dana, da bi snimio kompletno stanje u svlačionici, trgnuo momčad iz letargije, probudio vjeru i nametnuo svoj sustav i stil igre.

BSK       0

OPATIJA       2 (0)

BIJELO BRDO - Stadion u Bijelom Brdu. Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Slunjski (Varaždin). Strijelci: 0:1 Weitzer (73), 0:2 Ajayi (90). Žuti kartoni: Mažar, Perošević, Vujanić Lazar, Pušić, Dalić, Mustedanagić (BSK), Graf (Opatija)

BSK: Đilas, Rugašević, Vukić (od 71. Vukić), Vujanić, Pejić (od 79. Mustedanagić), Perošević (od 56. Chinedu), Mažar (od 56. Benić), Zebec (od 46. Periša), Tomašević, Pušić, Dalić. Trener: Igor Budiša

OPATIJA: Prskalo, Ušalj, Mulac, Kožić (od 58. Weitzer), Žabec (od 89. Malinić), Kašiković (od 58. A. B. Bogolin), Grujević, Macolić (od 58. Horvat), Marić, Glavan (od 46. Ajayi), Graf. Trener: Zoran Bogolin

Budiši kao da nije dosta stresa u životu, pa je nakon prošlosezonskog kormilarenja Zrinskim Osječko 1664, koji je doveo do naslova viceprvaka lige, sad sjeo na klupu BSK-a, momčadi koja se iz sezone u sezonu pati i bori za ostanak. Do sada je mnogo puta plesala po rubu, ali uvijek se nekako uspjela održati u prvoligaškom društvu, a to je i glavna Budišina zadaća. Maknuti BSK s dna. Početak nije bio uspješan, a osječki trener je i sam svjestan kako u nastavku sezone neće imati lagan posao.

- Liga je izjednačena, vrlo teška, svaku utakmicu moraš biti pravi i pred nama je jako puno posla kako bismo ostvarili sve ono što želimo. Svjestan sam u što sam se upustio i što me čeka, ali da ne vjerujem u sebe, ne bih ni ulazio u sve ovo - komentirao je novi trener BSK-a Igor Budiša.

Rezultati 4. kola

Sesvete - Zrinski Osječko 1664 1:0, Orijent (Rijeka) - Dugopolje 2:0, BSK (Bijelo Brdo) - Opatija 0:2, Jarun (Zagreb) - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 3:1 i Rudeš (Zagreb) - Croatia Zmijavci 2:1. Danas (ponedjeljak) od 17 sati igraju Vukovar 1991 i Cibalia (Vinkovci).

Utakmicom protiv Opatije ne može biti zadovoljan, jer, prema svemu viđenom, gosti su zasluženo uzeli bodove. Bjelobrdski igrači ponovno nisu izgledali dobro, čak i kad naprave neku dobru akciju, prema već viđenom scenariju u završnici sve us... Ta boljka je bila prošle sezone, ponavlja se i na početku ove, ali Budiša sad nema vremena za kukaknje, uletio je u vatru i od njega se očekuje da je uspješno ugasi. Da od momčadi bez samopouzdanja i dobrog rezultata napravi momčad koja će ginuti za svaku loptu, koja će, umjesto da zbraja lopte u svojoj mreži, početi brojiti bodove na svom kontu.

   
      Standings provided by Sofascore