U prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo, a koja se oko 12:05 sati dogodila u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu, poginulo je dijete. Očevid je u tijeku. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ilustracija

PIXSELL
8.9.2024., 22:18
RUŽNA SCENA PRIJE UTAKMICE U OSIJEKU

Tučnjava navijača na putu do Opus arene

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu Lige nacija dočekala je Poljake na Opus Areni, a uvod u utakmicu bio je - vatren. S Poljacima je u Osijek stigla i manja skupina njihovih navijača, koja je u poslijepodnevnim satima nedjelje imala bliski susret s navijačima Hrvatske. Sukob se dogodio uoči utakmice, na putu prema stadionu, bilo je šaketanja i udaranja, navodno je bilo i krvi, ali policija je brzo reagirala i spriječila teži sukob. Prema neslužbenim informacijama, skupina od 50-tak Hrvata, uglavnom mlađarije, napala je manju skupinu Poljaka, njih pet-šest, a kada su uočili dolazak policije napadači su se uglavnom razbježali. No ne svi.

Policija je na društvenim mrežama tek kratko izvijestila da je oko 18 sati došlo do narušavanja javnog reda i mira i da je "brzom reakcijom spriječen daljnji sukob uoči utakmice Hrvatska - Poljska na Opus Areni. Uhićeno je petero sumnjivaca i kriminalističko istraživanje je u tijeku".