NK BSK BIJELO BRDO, RUJAN 2024SNIMIO: BSK BIJELO BRDO
BSK BIJELO BRDO
6.9.2024., 19:44
U Bijelo Brdo stiže Opatija

Treba zbiti redove razbijene vojske, zadatak je izvući BSK s dna

Trener Dino Babić imao je velike ambicije, i ne samo on nego svi u klubu, ali njegov drugi mandat na klupi bjelobrdskog BSK-a neslavno je završio. Nakon očajne igre i poraza u prošlom kolu u Zagrebu protiv Dubrave Tim kabel (3:0) dao je ostavku. I okomio se na igrače. BSK je ovo ljeto napravio dosta promjena u momčadi, a u novu sezonu SuperSport Prve lige krenuo - katastrofalno. Nakon tri kola na kontu ima samo jedan bod uz gol-razliku 1:8. Babić je nakon predstave protiv Dubrave prelomio i otišao uz riječi: “Klub izvrsno funkcionira, predsjednik Jovo Vuković je pravi gospodin, ali... Igrači su u prošloj sezoni otkantali trenera Denisa Krstanovića, a sad i mene. Za ovo do sada preuzimam odgovornost, a od sada neka je preuzmu oni.” I to je bilo to, Babić se povukao, a na vruću klupu ovoga je tjedna sjeo Igor Budiša, koji bi u momčad trebao uspostaviti red, prije svega izgraditi igru koja donosi dobre rezultate. Budiša je prošle sezone radio u specifičnim uvjetima, kako sam kaže “nikad težim”, Zrinski Osječko 1664 promovirao je u hit-momčad prvenstva i odvukao je do naslova viceprvaka lige.

Parovi 4. kola SuperSport Prve lige

BSK (Bijelo Brdo) - Opatija, Rudeš (Zagreb) - Croatia (Zmijavci), Jarun (Zagreb) - Dubrava Tim kabel (Zagreb) i Orijent (Rijeka) - Dugopolje igraju danas (subota). U ponedjeljak je na rasporedu slavonski derbi između Vukovara 1991 i Cibalije. Sve utakmice se igraju od 17 sati. Sesvete - Zrinski Osječko 1664 igrali su jučer.

Prvoligaško okruženje dobro mu je poznato, kao i stres koji nosi imperativ pobjeda. Zrinski je trebao održavati na vrhu, sad ima misiju izvući BSK s dna poretka i odvesti ga u mirnije vode. Na klupi BSK-a starta u subotnje popodne (17 sati) u utakmici u kojoj Bjelobrđani dočekuju Opatiju. Idealan scenarij za početak novom treneru bila bi pobjeda, ali Bjelobrđani su uzdrmani, u posljednje dvije utakmice djelovali su kao raštimana vojska koja je lako pala pred suparnicima, primivši od Cibalije četiri, a od Dubrave TK tri komada. Budiša nije imao puno vremena za zbijanje redova, ali u Bijelo Brdo stiže Opatija, koja nakon tri kola ima četiri boda na tablice. No u Slavoniji nije favorit, ipak, bjelobrdska momčad vrijedi više nego što je pokazala u uvodna tri kola, pa je vrijeme da se prezentira u svom pravom izdanju.