Portugal - Hrvatska. Mateo Kovačić i Vitinha. Lisabom
EPA/HINA
5.9.2024., 09:15
OPTIMISTIČNI

Vitinha: Jaka je Hrvatska, ali mi želimo pobjedu

Portugal i Hrvatska će u četvrtak od 20.45 igrati u Lisabonu utakmicu 1. kola Lige nacija. U taboru portugalske reprezentacije taj se susret očekuje s umjerenim optimizmom, beziz obzira na to što je Hrvatska ljetos u pripremnom susretu uoči Eura u Njemačkoj pobijedila Portugal. Hrvatsku se respketira, ali nitko ne skriva visoke ciljeve koje imaju u Ligi nacija.
- Hrvatska je velika reprezentacija, dobro pripremljena. S njom smo imali jako tešku utakmicu na stadionu Jamor. Želimo ispraviti neke stvari. Sada smo drukčija reprezentacija. Znamo što napraviti drukčije kako bismo ostvarili bolji rezultat protiv nje - rekao je Vitinha, veznjak reprezentacije Portugala.
Na posljednjem Euru Portugal je uzgubio u četvrtfinalu od Francuske nakon izvođenja jedanaesterca, a Hrvatska je eliminirana u skupini u konkurenciji Španjolske, Italije i Albanije. No na te je rezultate sad već pomalo pala prašina. Treba se okrenuti novim izazovima, a Portugalce nakon Hrvatske očekuje susret sa Škotskom, također u Lisabonu.
- Mi ćemo dati sve od sebe slušajući ideje izbornika. Rekao bih, bez želje da postavljam prevelika očekivanja, da moramo ciljati vrlo visoko u Ligi nacija. Imamo sve uvjete da odemo jako daleko. Ali ne možemo reći da je neuspjeh sve što nije pobjeda. Sada mogu samo poručiti kako želimo pobjede u obje te domaće utakmice - napominje Vitinha.
Portugal je 2019. osvojio Ligu bacija, a Hrvatska je 2023. izgubila u finalu od Španjolske na jedanaesterce. Objema momčadima ovo će biti prva utakmica nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj.
- Razumijem da ima nezadovoljnih navijača. Mi smo također bili jako tužni što nismo prošli dalje na Europskom prvenstvu - izjavio je Vitinha. “Ove utakmice sada su važne da zadržimo Portugalce uz nas. Mi smo prvi koji se rastužimo kad stvari ne idu dobro. Dat ćemo sve od sebe na terenu da usrećimo navijače”, zaključio je odlični veznjak portugalske reprezentacije.