Osijek, 01. 09. 2024, Stadion Gradski vrt.SišerSšprt Prva HNL, nogomet, Zrinski Osječko 1664 - Orijent (Rijeka). snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
5.9.2024., 19:10
“PIVARI” NA ISPITU U SESVETAMA

Nakon Vukušića još je novih lica u Zrinskom

Prošlosezonski viceprvak SuperSport Prve lige Zrinski Osječko 1664, unatoč dizelaškom startu u sezonu, opet puca visoko. Gazda kluba Ivan Komak uporno ponavlja: "Idemo po naslov prvaka", a kadar koji trenutačno na raspolaganju ima trener Mato Neretljak posljedjih dana dodatno je proširen. Uoči 4. prvenstvenog kola u Gradski vrt stigla je plejada igrača - Benet Ismaili i Gentrit Talla iz redova RNK Split, Josip Sučić iz Zadra, vratio se Luka Ćubel, iz Bosne i Hercegovine došao je Sergej Vintonji, kao i mladi reprezentativac Luksemburga Eric Preljević. Junior Dinama Domagoj Vidović stigao je na posudbu, a napokon pravo nastupa ima i Leo Janković. Hoće li to biti prava pojačanja, a trebala bi biti, tek će se pokazati, ali iz Kluba poručuju: "Jači smo nego na početku prvenstva."

Svakako su jači od dolaska Ante Vukušića, koji je prošlog vikenda zabio oba pogotka protiv Orijenta i priskrbio "Pivarima" prvu pobjedu u novom prvenstvu. Zrinski je prošle sezone "živio" od golova Dominika Dogana, njega više nema u svlačionici Komakova kluba, a Vukušić je doveden da ga nadomjesti. Krenulo mu je dobro, ali pojačanja su trebala i u ostalim linijama, pa je u klubu posljednjih dana bilo vrlo prometno. Svlačionica se punila, a na Neretljaku je sada da složi momčad koja će biti konkurentna za ono što gazda Komak želi. To je, naravno, sam vrh tablice. Od novih lica neka će možda zaigrati i u današnjoj (petak) utakmici u Sesvetama, kojom počinje 4. prvoligaško kolo. Sesvećani su na tablici ispred Zrinskog, u prva tri kola imaju dvije pobjede (i poraz), ali "Crveni" u goste idu s imperativom pobjede. Nakon dva uvodna poraza nadaju se kako će poslije Orijenta upisati novi trobod. Neće im biti lako, Sesvete su dobra momčad, posebice na domaćem terenu, ali Neretljakova momčad je u uzlaznoj putanji, Vukušić se pokazao kao pravi dobitak i od njega se očekuje da povuče "Pivare" do dobrog rezultata i na igralištu sv. Josipa Radnika.