Zagreb, 02.09.2024. - Konferencija za medije hrvatskih izbornika nogometnih U-21 i A reprezentacije, Ivice Olića i Zlatka Dalića, te izbornika futsal reprezentacije Marinka Mavrovića. Na fotografiji Ivica Olić.foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu
HINA
4.9.2024., 19:02
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo

S Farskim otocima krenuti u nove pobjede: Što prije probiti obranu gostiju

Hrvatska U-21 reprezentacija u četvrtak nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine. Prvi od dva susreta u ovome ciklusu je reprezentacija Farskih otoka. Bit će ovo prvi ispit za novog izbornika Ivicu Olića.

- Ovo nam je jako važna utakmica za ovaj tijek kvalifikacija i spremamo se da od prve minute mi budemo ti koji će diktirati tempo utakmice i, naravno, pokušamo što prije probiti taj defenzivni blok koji će sigurno ekipa Farskih otoka pokušati postaviti. Što prije budemo dali gol, to će nam sigurno olakšati puno toga jer ekipu poput njih drži rezultat. U Portugalu su uspjeli do 60. minute držati 0:0, a poslije primljenog pogotka su se raspali. Bit će vrlo važno da što prije dođemo do gola, ali ako ne bude, treba biti strpljiv i ne gubiti glavu. Nastavit ćemo igrati ovo što smo pripremili i siguran sam da će na kraju kvaliteta koju imamo u napadu doći do izražaja i da ćemo to znati iskoristiti - kaže Ivica Olić, koji je naslijedio Dragana Skočića.

U rujnu prošle godine na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo Hrvatska je slavila u gostima s 4:2. Jedan od strijelaca bio je i Marin Ljubičić, koji je dobro počeo sezonu. U dosadašnjih pet kola u austrijskoj Bundesligi, za LASK je zabio dva pogotka. Istome se nada i u ovoj kvalifikacijskoj utakmici.

Ivanović upitan

Franjo Ivanović je propustio prvi trening zbog problema sa želucem, tako da je ostao u hotelu. Jučer je trenirao, ali uoči utakmice bit će donesena odluka hoće li biti u sastavu ili će se čuvati za susret s Portugalom 10. rujna.

- U ovu utakmicu očigledno ulazimo kao favoriti. Mislim da nas i oni na taj način gledaju, ali ne smijemo ih nikako podcijeniti. Vodili smo protiv njih na Farskim otocima i oni su se gotovo vratili. Imali su šansu za izjednačenje, ali na kraju smo zabili taj četvrti gol i uspjeli pobijediti. Mislim da u ovu utakmicu želimo ući sa što ranijim golom, ali ne treba stvarati neki pritisak jer znamo svoju kvalitetu i sigurno ćemo u ovoj utakmici dočekati da zabijemo prvi gol, pa će se otvoriti - dodao je Ljubičić, osvrnuvši se i na dolazak nekih novih igrača, kao i novog stožera.

- Posljednjih nekoliko rezultata nije bilo onakvima kakve smo htjeli i kao što se od nas očekuje, ali svaka promjena je dobrodošla. Isto tako što se tiče igrača. Neki su novi i ovdje su prvi put, a to je sve dobro da se malo osvježimo i da nam donesu dodatnu kvalitetu. Također, mislim da s Farskim otocima možemo krenuti u nove pobjede - poručio je Ljubičić.

Utakmica protiv Farskih otoka igra se u Sportskom centru Rudeš s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan.