Osijek, 02. 09. 2024, Sportsa dvorana Zrinjevac, porzivka MNK Osijek. Novi trener.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
3.9.2024., 20:27
PRIPREME ZA NOVU SEZONU

MNK Osijek: Provjereni trener, šest pojačanja i ozbiljne ambicije

Osječki malonogometaši počeli su pripreme za novu sezonu. Ove godine nešto kasnije jer prvenstvo, zbog nastupa naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu, počinje tek 18. listopada.

Osječani s velikim promjenama kreću u pripremno razdoblje. Ulazak poduzeća Mepas u klub donijelo je ozbiljnu financijsku injekciju, pa je tijekom ljeta bilo puno prometa. U redove Osijeka stigao je novi trener, Talijan Carmine Tarantino, a uz njega momčad je dobila šest novih igrača koji bi odreda trebali biti pojačanja.

Osijek, 02. 09. 2024, Sportsa dvorana Zrinjevac, porzivka MNK Osijek. Novi trener.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

U svoj grad vratio se iz dubrovačkog Squrea Gordan Duvančić, a osim njega još su stigli talijanski vratar Riccardo Ditano, Slovenci Nejc Hozjan i Jelermy Bukovec, brazilski "pivot" Matheus Dener, te iskusni Brazilac s azerbajdžanskom putovnicom Everton Cardoso Gallo.

Osim toga zadržane su i sve najjače domaće snage poput Pandurevića, Petrušića, Mijića, Damjanovića, Šalaja, Sesara i vratara Jamičića. Svi oni bili su na prvom okupljanju, pa Taratnino od samog starta priprema može stvarati jasnu sliku kakvim igračkim kadrom raspolaže. Osječka momčad trebala bi se boriti za visoke ciljeve. Međutim neće to biti nimalo lak posao, jer ni konkurencija nije sjedila prekriženih ruku. Veći dio hrvatskih prvoligaša pojačavao je svoje redove, a konkurentne bi mogle biti i dvije nove momčadi u eliti, vinkovačka Aurelia i Rijeka.

Momčad za visoke domete

Novi trener Carmine Tarantino raspolagat će sa 16 igrača u nadolazećoj sezoni. Vratari će biti Riccardo Ditano i Franko Jamičić, a igrački korpus činit će starosjedioci Dražen Čavar, Andrej Pandurević, Josip Šalaj, Filip Petrušić, Domagoj Damjanović, Matias Mijić, Franko Jamičić, Marin Sesar te ljudi koji su došli tijekom ovog ljeta Gordan Duvančić, vratar Riccardo Ditano, Slovenci Jeremy Bukovec i Nejc Hozjan, Brazilci Matheus Dener i Everton Cardoso Gallo.

- Očekujemo vrlo uzbudljivu sezonu u kojoj i mi želimo igrati ozbiljnu ulogu. Igrački smo se dobro pojačali, doveli smo iskusnog i provjerenog trenera Carminea Tarantina, ali nećemo puno pričati jer pojačavaju se i ostali klubovi. Ići ćemo korak po korak jer prvo trebamo saznati gdje smo u ovom trenutku u odnosu prema konkurenciji. Želja nam je cjelokupni klub podići na višu razinu, a onda u nekoj bližoj budućnosti se upustiti i u borbu za trofeje - rekao nam je Tomislav Ciković, predsjednik MNK Osijek.

U svakom slučaju ljubitelji futsala, kojih u Osijeku ima priličan broj, mogli bi napokon doći na svoje jer će prvenstveni susreti u Zrinjevcu ove sezone nuditi jednu drukčiju, kvalitetniju, dimenziju tog sporta. Pripreme će biti duge, a tijekom njih Osječani će odigrati sedam pripremnih utakmica Slatina (13. rujna), sudjelovat će na turniru u Brijesnici kod Doboja (21. i 22. rujna), pa će igrati u Zrinjevcu protiv Futsal Dinama (27. rujna), a za kraj će odigrati dvije utakmice protiv vinkovačke Aurelije, prvu u Vinkovcima 5. listopada, a drugu u Osijeku 12. listopada, što će biti i "generalka" uoči starta prvenstva.

Inače, Osječani će novu sezonu otvoriti pred svojim navijačima, kada će u Zrinjevcu gostovati dubrovački Sqaure.