Ivica Olić, izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske

Ivica Olić

HNS
2.9.2024., 18:39
NOVI IZBORNIK U-21 REPREZENTACIJE

Olić počinje s Farskim otocima

Hrvatska U-21 reprezentacija nastavlja kvalifikacijski ciklus za plasman na Europsko prvenstvo, koje će se sljedećeg ljeta održati u Slovačkoj. Nakon neuspjeha u proljetnom turnusu došlo je do smjene na izborničkoj poziciji. Dragana Skočića zamijenio je Ivica Olić. Hrvatsku u rujanskom ciklusu očekuju dva susreta. Oba su na domaćem terenu, prvi, protiv Farskih otoka, na rasporedu je 5. rujna u Zagrebu, a druga se utakmica igra 10. rujna u Karlovcu protiv Portugala. Olić je na početku pričao o tome zbog čega se odlučio preuzeti mladu reprezentaciju i napustiti stožer A selekcije.

- Ta tema je sazrijevala. Kad se pružila prilika, prihvatio sam je. Imao sam punu podršku predsjednika i izbornika. Radujem se što sam i dalje u sustavu. Zahvalio bih Daliću na prilici koju mi je dao na kraju igračke karijere i početku trenerske. Jeza me prođe kada se sjetim tih osam godina - rekao je Olić.

Kvaliteta u napadu

Olić je govorio i o igračima koje je pozvao pod zastavu. “Ova generacija ima kvalitetu više u ofenzivnom dijelu. Imam luksuz izabrati tko će igrati. Deficitarni smo na bočnim pozicijama, ali to je nedostatak i mlađih reprezentacija. Zadovoljan sam onime što imam, to su dobri dečki koji igraju u svojim klubovima. Nadam se da ćemo se brzo dobro upoznati i napraviti dobre stvari”, poručio je novi izbornik.

Hrvatska je trenutačno trećeplasirana u skupini, a Olića na startu čekaju dva posve različita suparnika. Prvo Farski otoci pa onda vodeći Portugal.

- Farski otoci su reprezentacija koju drži rezultat, bacaju se na glavu i daju sve od sebe. Obratio bih pozornost na njih, o Portugalu ne treba pričati jer on uvijek ima vrhunske igrače i odlične rezultate - zaključio je Olić.

Ovo okupljanje reprezentacije zbog ozljede propušta jak napadački adut Dion Drena Beljo, pa su pozvani Marin Prekodravac iz Šibenika i Antonio Baždarić iz Lokomotive.