Osijek, 01. 09. 2024, Stadion Gradski vrt.SišerSšprt Prva HNL, nogomet, Zrinski Osječko 1664 - Orijent (Rijeka). snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
1.9.2024., 18:51
SUPERSPORT PRVA NL

Vukušić se pokazuje kao pun pogodak za Zrinski

Zrinski je otpor gostiju slomio u posljednjih 20-ak minuta utakmice zahvaljujući Vukušiću

Nogometaši Zrinskog Osječko 1664 došli su do prve pobjede u novoj sezoni. U Gradskom vrtu pao je Orijent nakon velike borbe.

Utakmica je odlučena tek u završnici, kada je iskusni napadač Zrinskog Osječko 1664 Ante Vukušić pokazao zašto je nekada smatran jednim od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Po teškom vremenu i ne baš idealnom terenu bila je to većim dijelom ravnopravna utakmica. U početku su gosti opasno prijetili u nekoliko navrata. Udarce Kovačevića i Galešića uspio je zaustaviti Stanić, a u 23. minuti Faal nije bio precizan glavom. U završnici prvog poluvremena probudio se Zrinski. U 38. minuti prijetio je Korov, a u 40. domaćin je propustio najbolju priliku kada je Vukušić uletio ispred stopera Orijenta, ali je promašio cilj sa sedam-osam metara. I u drugom poluvremenu gosti su bili opasni iz protuudara, a najbolju priliku imali su u 64. minuti, kada je po desnoj strani pobjegao Kovačević, pa na drugoj strani pronašao usamljenog Monjca, čiji prvi udarac Stanić odbija, a drugi pokušaj istog igrača bio je neprecizan.

U 70. minuti Korov je udarcem s 14 metara natjerao Curaća na intervenciju, a tri minute kasnije Zrinski je napokon poveo. Veliki posao u pripremi pogotka obavio je Vidović, koji je prošao kroz sredinu, pa odlično uposlio Vukušića, koji takve prilike ne propušta. Pogodio je iskusni centarfor donji desni kut - 1:0. Odluka o pobjedniku pala je osam minuta kasnije. Prethodno je u kaznenom prostoru u lijepom prodoru srušen Karalić. Sudac Slišković prvo je pokazao na slobodan udarac, ali se brzo predomislio te pokazao na "bijelu točku", što je bila ispravna odluka.

Siguran izvođač bio je Vukušić, koji je "rastavio" Curaća i svojim drugim pogotkom stavio točku na i tog susreta.

   
      Standings provided by Sofascore