GORDAN PANIĆ
30.8.2024., 18:20
SUPERSPORT PRVA NL

Sudar momčadi koje još nisu zabile pogodak

Susretom Croatije Zmijavci i Sesveta u petak je otvoreno 3. kolo Supersport Prve NL. Slavonski predstavnici naći će se na ozbiljnim iskušenjima. Dva od njih bit će gosti, dva će igrati na domaćem terenu, a podijelili su se i u terminima odigravanja utakmica.
U subotnjem programu drugoplasirani Vukovar 1991 gostovat će kod Dugopolja, koje je u prva dva kola zabilježilo dva remija. Već prema tom podatku sasvim je jasno kako Vukovarce "dolje" očekuje tvrd suparnik. BSK će, pak, na bliže, ali i teže gostovanje, u Zagreb kod Dubrave Tim kabel. Bjelobrđani nisu najbolje krenuli u sezonu, a sad ih čeka jedna od tri momčadi koja je u prvenstvo ušla s maksimalne dvije pobjede.
Nedjeljni program donosi dva domaća susreta slavonskih klubova. Prvi će na teren Gradskog vrta s početkom u 16 sati istrčati Zrinski Osječko 1664 i njihovi suparnici riječki Orijent. Zrinski još nema bodova, ali ni pogodaka nakon dva kola, no u tjednu je doveo veliko pojačanje u liku internacionalca Ante Vukušića, koji je već u Kup susretu s Moslavinom pokazao kako bi trebao biti rješenje za realizatorske muke momčadi Mate Neretljaka. Pobjeda će biti imperativ nakon prva dva sušna kola, to više što im na noge dolazi riječki Orijent, koji je dosad osvojio jedan bod, ali također još nije pogodio suparničku mrežu.
Ipak, najzanimljviji susret kola odigrat će se u Vinkovcima, gdje Cibalia dočekuje Jarun. Ta utakmica počinje u 17 sati i sudar je vodeće (Cibalia) i četvrtoplasirane momčadi (Jarun) na ljestvici. Ni jedni ni drugi nisu poraženi u prva dva prvenstvena susreta. Cibalia je vrlo moćno krenula u sezonu, zabila je šest pogodaka u dva nastupa a da je pri tome njezina mreža ostala netaknuta. S druge strane, Jarun je možda pomalo neočekivano ostao bez dva boda u prošlom kolu, koja mu je na njegovu terenu uzelo Dugopolje. Ne treba zaboraviti kako je Jarun na startu sezone već bio uspješan u Slavoniji, jer je slavio u Gradskom vrtu protiv Zrinskog Osječko 1664, što samo govori kako je riječ o ozbiljnoj momčadi. Međutim, Cibalia igra pred svojim vjernim navijačima, pa si ne bi smjela dopustiti krivi korak. Uopće ne dvojimo kako se Vinkovčani i nakon ovog kola žele zadržati na vrhu prvenstvene ljestvice, a kako bi bili sigurni u to - trebat će im pobjeda.

   
      Standings provided by Sofascore