epa11569482 Yassine Benzia (L) of Qarabag in action against Martin Baturina of Dinamo during the UEFA Champions League, play-offs 2nd leg match between Qarabag and Dinamo at the Tofiq Bahramov Republican stadium in Baku, Azerbaijan, 28 August 2024. EPA/ROMAN ISMAILOV
EPA
29.8.2024., 19:34
NOGOMETAŠI DINAMA IGRAT ĆE U NOVOM FORMATU LIGE PRVAKA

Borussia, Milan, Celtic i Monaco na Maksimiru

Zlatan Ibrahimović prigodnim je skečom uoči ždrijeba objasnio predsjedniku UEFA-e Aleksanderu Čeferinu novi format Lige prvaka, koji počinje u rujnu. U njemu će umjesto 32 igrati 36 momčadi, koje neće biti podijeljene u klasične skupine, već će svaki sudionik igrati četiri susreta u gostima i četiri na domaćem terenu, a svi će biti na zajedničkoj tablici. Mjesto u tom formatu Lige prvaka našao je i hrvatski prvak, zagrebački Dinamo, koji je s dvije pobjede i ukupnih 5:0 u play-offu izbacio azerbajdžanski Qarabag.

Modri su bili smješteni u treću jakosnu skupinu, a ždrijeb je održan prema hibridnom modelu. Prvo je legendarni Gianluigi Buffon izvlačio kuglice, a potom Cristiano Ronaldo pritiskom aktivirao računalo koje je odlučivalo o suparnicima izvučene momčadi. Prije ždrijeba Čeferin je dvojici nogometnih velikana uručio nagrade. Buffon je dobio "Predsjednikovu nagradu", a Ronaldu je uručena nagrada za najboljeg strijelca Lige prvaka.

Dinamo će svoj put prema nastavku nastupa u Ligi prvaka i nakon osam utakmica tražiti preko Bayerna, Borussije Dortmund, Arsenala, Milana, Celtica, RB Salzburga, Monaca te Slovana iz Bratislave. Predstojeće jeseni na Maksimir će prošlosezonski finalist Borussia, slavni talijanski Milan te Celtic i Monaco, a hrvatski prvak gostovat će na Allianz Areni kod Bayerna, londonskom Emiratesu kod Arsenala, na salzburškoj Red Bull Areni i u Bratislavi kod Slovana.

Prvo kolo, koje nestrpljivo očekujemo, bit će odigrano 17. - 19. rujna, a 29. siječnja bit će poznat poredak uoči nokaut-faze. Prvih osam momčadi izravno će se plasirati u osminu finala, momčadi od 9. do 24. mjesta dodatno će razigravati.