Zagreb, 20.08.2024 - Prvi susret play-offa nogometne Lige prvaka Dinamo - Qarabag. foto HINA/ Daniel KASAP/ ik

Zagreb, 20.08.2024 - Prvi susret play-offa nogometne Lige prvaka Dinamo - Qarabag. foto HINA/ Daniel KASAP/ ik

27.8.2024., 14:55
DOIGRAVANJE ZA LIGU PRVAKA

Unatoč “plus tri” u Dinamu pušu i na hladno

Nogometaši Dinama još su u ponedjeljak otputovali u Baku, gdje će danas od 18.45 na republičkom stadionu Tofiq Bahra odigrati uzvratni susret doigravanja za plasman u Ligu prvaka. U prvom susretu protiv predstavnika Azerbajdžana slavili su 3:0, što je lijepa zaliha uoči uzvrata.

No u taboru Dinama, unatoč prednosti od tri pogotka, pušu i na hladno. Sastav Qarabaga u prvom se susretu predstavio u dobrom izdanju, utakmica je lako mogla otići i na njihovu stranu. Sjajna je to i odlično uigrana momčad koja je prošle sezone stvorila velike probleme i moćnom Bayer Leverkusenu. Mogao je, s druge strane, i Dinamo ostvariti uvjerljiviju pobjedu. Šteta je što sjajna rola Martina Baturine, koja je podsjetila na neka izdanja Roberta Prosinečkog, nije okončana pogotkom, već se ispriječila vratnica. Isto tako, dojam je da je Dinamo oštećen za nedosuđeni kazneni udarac. Da je bilo 4:0, sigurno bi i daleki put bio bezbrižniji. Ovako, svi apeliraju na oprez. Posebice trener Sergej Jakirović, pod čijim je vodstvom Dinamo prošle sezone dva puta ispustio prednost od dva pogotka. Protiv praške Sparte u doigravanju za Europsku ligu te u osmini finala Konferencijske lige protiv solunskog PAOK-a.

Hrvatski je prvak u prilici deveti put igrati u glavnom dijelu Lige prvaka koja se ove godine igra po modificiranim pravilima uz sudjelovanje čak 36 momčadi. "Ovo je moja najvažnija utakmica karijere", poručuje Jakirović, koji apelira kod svojih igrača na stopostotni angažman.

- U 90 minuta moramo se bacati na glavu da osiguramo Ligu prvaka u Zagrebu. Moramo biti puno stabillniji u fazi obrane jer očekujem njihov pritisak od prve minute. Imamo posla s odličnom momčadi, uz to bit će još veća vrućina nego u Hrvatskoj - poručio je Jakirović, koji je na put poveo i iskusni ozlijeđeni dvojac, Arijana Ademija i Stefana Ristovskog.

Prema Bakuu su se zaputili i Bad Blue Boys, kojima je ukinuta zabrana putovanja nakon prošlogodišnjeg nereda u Ateni, prilikom kojeg je ubijen grčki navijač.