Bijelo Brdo, 24. 08. 2024., BSK-Cibalia, SuperSport Prva NLSNIMIO BRUNO JOBST

BSK-Cibalia

BRUNO JOBST
26.8.2024., 19:00
SUPERSPORT PRVA NL

Slavonski klubovi u posve suprotnim raspoloženjima: Cibalia i Vukovar na vrhu tablice, a BSK i Zrinski Osječko 1884 na dnu

Nakon dva odigrana kola u Supersport Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi prvenstvena tablica iz perspektive slavonskih klubova ima zanimljiv izgled.

Dva su u samom vrhu, a dva od njih su na samom dnu poretka. U Vinkovcima i Vukovaru imaju razloge za zadovoljstvo, a u BSK-u i Zrinskom Osječko 1664 nadaju se kako će u nastavku sezone ipak biti boljih rezultatskih vijesti za njih.

Cibalia je krenula jako. Pobjedu koju je na svom terenu ostvarila u premijeri protiv Jaruna u ovom je kolu garnirala uvjerljivim trijumfom u Bijelom Brdu. Start u kojem su Vinkovčani u prva dva kola zabili šest, a nisu primili nijedan pogodak sigurno će raspaliti maštu njihovim navijačima oko povratka u elitno društvo. Dobar ulazak u sezonu uvijek je dobrodošao, ali za neke ozbiljnije zaključke ipak treba pričekati da se do kraja iskristalizira situacija u cijeloj ligi.

sport...vukovar...24.08.2024.supersport prva nl 24./25. 02. kolo vukovar1991 - zrinski osjecko 1664- 26 tabinas paul bismarck i 23 kupresak tin;foto Gordan Panić

Vukovar1991 - Zrinski Osječko 1664

Gordan Panić

Slično uspješno kao Cibalia sezonu je otvorio Vukovar 1991. Maksimalni bodovni učinak bez primljenog pogotka mogao bi upozoravati kako je to ta sezona za njih. Vukovarci su proteklih sezona bili "tu negdje", ali im je uvijek nešto nedostajalo za konačni iskorak. Istina, ni oni nisu žurili ne želeći preskakati stepenice, već su prioritet dali zdravoj organizaciji kluba, što je iznimno važna stvar. U prijevodu, ako se dokopaju elite u Vukovaru, žele biti spremni u njoj plesati duže od jednog ljeta. No, do toga ih čeka dug i težak put kroz ovu ili neku od sljedećih sezona. Opet, makar je tek drugo kolo lijepo je na samom vrhu vidjeti dva slavonska kluba. Zasad im društvo pravi samo Dubrava Tim kabel, koja je treća i posljednja momčad koja je u prva dva nastupa zabilježila obje pobjede.

Rezultati

Orijent - Sesvete 0:1, BSK - Cibalia 0:4, Vukovar 1991 - Zrinski Osječko 1664 3:0, Rudeš - Dubrava Tim kabel 1:2, Croatia Zmijavci - Opatija 0:0, Jarun - Dugopolje 2:2

Nažalost, za preostala dva slavonska kluba koja se natječu u drugom razredu hrvatskog nogometa sezona nije počela baš tako blistavo. BSK je osvojio tek jedan, a Zrinski Osječko 1664 još nijedan bod. Bjelobrđani su deseti, a Zrinski je prikovan za samo dno. BSK se i prošle godine grčevito borio za očuvanje statusa, a čini se kako ga slična sudbina čeka i ove sezone. Prva dva susreta odigrao je na svom terenu, osvojio samo jedan bod, a da pri tome nije zabio nijedan pogodak. Zato bi ovo mogla biti još jedna stresna sezona za Bjelobrđane. Što tek reći za Zrinski, koji se prošle sezone doslovce do posljednjeg kola borio za ulazak u elitu, a sada nakon dva odigrana susreta u rubrikama bodovi i pogodci mu stoje nule? S obzirom na brojne odlaske igrača ovog ljeta, teško je bilo vjerovati kako će Zrinski uspjeti ponoviti prošlu sezonu. U to je vjerovao jedino predsjednik Ivan Komak, ali u prva dva nastupa momčad, rekli bismo očekivano, nije ispunila ta visoka očekivanja.

Međutim, bilo kakve zaključke ne treba donositi naprečac, jer prvenstveni maraton tek je počeo...

   
      Standings provided by Sofascore