Bijelo Brdo, 24. 08. 2024., BSK-Cibalia, SuperSport Prva NLSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
25.8.2024., 16:36
SUPERSPORT PRVA NL

Cibalia projurila kroz Bijelo Brdo, hat-trick Bajića

Otpor BSK-a skršen je u početku drugog poluvremena, kada je Bajić pogodio za 2:0 Cibalije

Projurila je Cibalia kroz Bijelo Brdo. Junak pobjede Vinkovčana u susjedskom derbiju bio je Jurica Bajić, kojem je u drugom poluvremenu bilo potrebno samo 22 minute za postizanje hat-tricka.

Cibalia je, nošena podrškom svojih navijača, bila bolja momčad tijekom cijelog susreta, a otpor Bjelobrđana posve je slomljen početkom drugog poluvremena, kada je Bajić svojim prvim od tri pogotka koja je postigao donio Vinkovčanima vodstvo od 2:0. Nakon toga domaćin se praktično predao. Susret je odigran po sparnom i teškom vremenu, a gosti su u vodstvo došli u ranoj fazi utakmice, kada je J. Pejić na lijevoj strani osvojio loptu u dvoboju s Benićem pa ju povukao nekoliko metara i precizno pogodio mrežu Kovačevića - 0:1. Razvila se borba nakon toga, a BSK je mogao do izjednačenja u 16. minuti, kada prvo Vukić nije uspio svladati Križanovića na Cibalijim vratima, a u nastavku te akcije Perošević je za malo bio neprecizan.

Bijelo Brdo, 24. 08. 2024., BSK-Cibalia, SuperSport Prva NLSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Imala je do odmora još što reći i Cibalia, koja je prijetila u dva navrata pokušajima Lišnića, koji nisu pronašli cilj, a uzdahe domaćih navijača izmamio je Mustedanagić udarcem s više od 20 metara koji je fijuknuo iznad grede. U nastavak utakmice BSK je ušao s dvije zamjene, kojima je trener Dinko Babić pokušao nadoknaditi minimalni rezultatski zaostatak, ali pokazalo se kako su ti potezi bili uzaludni, jer njegova momčad u drugom poluvremenu nije pronašla načina kako zaustaviti Juricu Bajića. Njegov šou počeo je u 56. minuti, kada je s ruba kaznenog prostora naciljao donji lijevi kut, čime je udvostručio prednost vinkovačke momčadi. Taj drugi pogodak već je dobro uzdrmao domaćina, koji se više nije uspio organizirati na pravi način, pa je Bajić u razmaku od samo četiri minute zabio još dva pogotka za Cibaliju, čime je kompletirao hat-trick.

Bijelo Brdo, 24. 08. 2024., BSK-Cibalia, SuperSport Prva NLSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

BSK       0

CIBALIA       4(1)

BIJELO BRDO - Stadion BSK. Vrijeme: vruće. Umjetna trava. Gledatelja: 600. Sudac: Ivan Šantić (Kastav). Strijelci: 0:1 J. Pejić (12), 0:2 J. Bajić (56), 0:3 J. Bajić (73), 0:4 J. Bajić (77). Žuti kartoni: Mustedanagić, I. Pejić, Perošević (BSK), Lasić, Kelić (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Kovačević, Benić (od 46. Periša), Tomašević, Dalić, Rugašević, Vujanić, Vukić (od 78. Svraka), I. Pejić (od 78. Mažar), Mustedanagić (od 59. Uwalakaji), Sekulić (od 46. Hrs), Perošević

CIBALIA: Križanović, Pedro (od 46. Polić), Crnčec, Kelić, Lasić, Bosak, Radošević, J.Bajić (od 82. Pervan), Kuzminski (od 65. Vrdoljak), J. Pejić (od 82. Oršolić), Lišnić (od 88. Vlahović)

Prvo se u 73. minuti najbolje snašao u gužvi ispred vrata BSK-a i još jednom pogodio lijevi kut, a u 77. minuti novi je njegov pokušaj s poludistance urodio plodom, udarac je odsjeo u gornjem lijevom kutu za konačnih - 0:4. Do kraja susreta obje su momčadi, u tom posve jednosmjernom drugom poluvremenu, samo čekale posljednji zvižduk suca iz Kastva.

Cibalia je tako sezonu otvorila na savršen način, dvjema čistim pobjedama i razlikom pogodaka 6:0, što će sigurno u njezinih navijača probuditi nadu u povratak u elitno društvo hrvatskog nogometa, na što čekaju već dugih šest godina. 

   
      Standings provided by Sofascore