Rijeka, 22.08.2024 - Prva utakmica doigravanja za nogometnu Konferencijsku ligu izme?u Rijeke i Olimpije foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ik
HINA/MILJENKO KLEPAC
23.8.2024., 19:44
UEFA KONFERENCIJSKA LIGA

Rijeka nakon europskog remija stiže na Pampas

Nogometaši Rijeke na uzvrat play-offa Konferencijske lige protiv ljubljanske Olimpije putovat će bez prednosti. Na svojoj Rujevici odigrali su 1:1 iako su u većem dijelu utakmice bili bolja momčad. No tu svoju incijativu nisu Riječani uspjeli pretočiti u pobjedu, koja bi im širom otvorila vrata plasmana u grupnu fazu.
Rijeka je došla u vodstvo pogotkom Franje Ivanovića nakon nešto više od pola sata igre. Prije i nakon pogotka nizale su se prilike pred vratima gostiju, ali nove egzekucije nije bilo. I onda, kako to u nogometu obično bude, Olimpija je praktično ni iz čega došla do izjednačenja. Neoprezan je bio Gabriel Rukavina, koji je odalamio po nogama Silvu u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač kaznenog udarca za Ljubljančane bio je Pedro Lucas. Na kraju, gosti su u samom finišu susreta zabili i drugi pogodak, ali, na sreću Rijeke, hrvatski napadač Ivan Durdov bio je u zaleđu.
- Mislim da je utakmica bila dobra, prava europska. Moji igrači bili su dobri, stvorili smo nekoliko prilika, zabili strašan pogodak. U nekim smo situacijama bili i sebični, trebali smo otići na 2:0 i zatvoriti utakmicu. Mislim li na Ivanovića? Ne samo na njega, na još neke igrače, iako je Franjo u tome prednjačio. Franjo je izvrstan napadač, vidjeli ste kakav je gol zabio, no u nekim situacijama moramo biti manje sebični. Mladost naših igrača bila je na vidjelu, Europa ne prašta takve pogreške i na kraju je završilo 1:1. Žalimo za svojim prilikama, da odemo s prednosti u Ljubljanu, no vjerujem u moje momke, da imaju snage i da ćemo tamo odigrati učinkovitije te da ćemo proći u Konferencijsku ligu. Pad u nastavku susreta? Krenuli smo dobro u nastavak, no promjenama smo htjeli podići ritam, energiju. Imali smo mali pad, no da smo zabili šanse koje smo imali, ne bismo sada pričali o padu. Nema nikakve panike, moramo se smiriti i popričati, prvo se spremamo za Osijek u nedjelju pa onda i za uzvrat u četvrtak - rekao je Radomir Đalović, trener Rijeke.
Nije za Riječane još ništa izgubljeno, ali prije uzvrata na ljubljanskim Stožicama moraju se koncentrirati na domaće prvenstvo, u kojem ih u nedjelju očekuje gostovanje na osječkoj Opus Areni.