BRUNO JOBST
23.8.2024., 07:15
SUPERSPORT PRVA NL

Dva slavonska okršaja: Jedni traže potvrdu dobrog starta, a drugi - iskupljenje

Susreti 2. kola Supersport Prve NL donose dva međusobna susreta slavonskih klubova, ali i još zanimljivih ogleda.

S obzirom na to da je sezona još vrlo mlada, posve je nezahvalno govoriti o tome koji će klubovi istaknuti kandidaturu u borbi za prvo mjesto, koje donosi ulazak u elitu hrvatskog nogometa. Za očekivati je kako će u ovoj sezoni u drugom stupnju natjecanja ipak vladati nešto veća neizvjesnost nego prošle, kada su Šibenik i Zrinski Osječko 1664 doslovce harali ligom, a na kraju su u velikom finalu u Gradskom vrtu pred desetak tisuća ljudi odlučili o konačnom pobjedniku.

Slavonski predstavnici opet bi mogli igrati važnu ulogu u utrci za naslov. Slavonski aduti trebali bi biti Cibalia, koja već šest godina čeka na povratak u elitu, i možda Vukovar 1991, koji vrlo strpljivo gradi svoj put prema eliti. BSK u biti nikada nije ni imao posebne aspiracije za ulazak u elitu, njemu je važnije biti stabilan u ovom stupnju natjecanja, a Zrinski Osječko 1664 totalna je nepoznanica, s obzirom na to da ga je tijekom ljeta napustio velik broj igrača s kojima se prošle sezone tukao sa Šibenikom.

Parovi 2. kola

Orijent (Rijeka) - Sesvete, Vukovar 1991 - Zrinski Osječko 1664, BSK (Bijelo Brdo) - Cibalia (Vinkovci), Rudeš (Zagreb) - Dubrava Tim kabel, Croatia (Zmijavci) - Opatija, Jarun (Zagreb) - Dugopolje.

Uglavnom, ove subote će slavonski klubovi međusobno ukrstiti mačeve. Prvo će na stadionu u Borovu naselju od 16 sati snage odmjeriti Vukovar 1991 i Zrinski Osječko 1664, a sat i pol poslije, u 17.30 počet će drugi slavonski derbi u Bijelom Brdu, gdje će se sastati BSK i Cibalia. Slavonci u različitom raspoloženju kreću u drugo kolo. Vukovar 1991 i Cibalia ostvarili su pobjede u premijerama, BSK je remizirao na startu kod kuće protiv Dugopolja, a Zrinski 1664 je kao domaćin poražen od Jaruna.

Dakle, nekima od njih ovo će biti prilika za potvrdu dobrog starta, a drugima mogućnost za popravni. U derbijima nikada nije zahvalno prognozirati ishod, ali Vukovar 1991. trebao bi biti favorit u odnosu prema Zrinskom, a nešto neizvjesnije moglo bi biti u Bijelom Brdu. Iako su spomenuti susreti zbog susjedskog rivalstva nekako najdojmljiviji, ništa manje neće biti zanimljivi ni ostali okršaji, u kojima će svi suparnici težiti hvatanju što boljeg “pole positiona” za nastavak sezone. Uglavnom, kao i uvijek na početku prvenstva, neizvjesnost će vladati posvuda.

   
      Standings provided by Sofascore