18.08.2024., stadion Poljud, Split - SuperSport HNL, 03. kolo, HNK Hajduk - NK Varazdin. Mario Marina Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
PIXSELL
22.8.2024., 20:52
Varaždin oštro odgovorio na Hajdukovu prijavu

Tvrdnje Hajduka na snimci se - ne vide

Uvijek se zalažemo za fer i korektno ponašanje, no ne vidimo ono što Hajduk tvrdi - poručili su iz Varaždina nakon što je Hajduk službeno prijavio njihova igrača Juricu Poldrugača uz tvrdnju da je pljunuo i opsovao skupljača lopti na utakmici 3. prvenstvenog kola.
“Smatramo normalnim, kao što je običaj u komunikaciji svih ostalih klubova članova SuperSport HNL-a, ali i nižih rangova, prvo uputiti i prijaviti odgovornim osobama kluba navedeni navodni incident kako bi se prije uključivanja javnosti on nastojao međusobno razriješiti", kažu te ističu da osuđuju sve postupke koji narušavaju sigurnost sudionika, odnosno integritet nogometne igre.
“Uvidom u snimku jasno je vidljivo ono što se događalo posljednjih 20-ak minuta utakmice, a to je namjerno odugovlačenje s vraćanjem lopte u igru od strane pobirača HNK Hajduk, na što se više puta upozoravalo i službene osobe utakmice, da obrate pozornost. Nadalje, daljnjim pregledom snimke ne vidimo materijala za koji je HNK Hajduk prijavio našeg igrača, jer da se išta od navedenog i dogodilo – reakcija pobirača lopti i glavnog svjedoka bila bi drukčija od one na snimci", zaključuju.