Zoran ZekićFoto: NK SARAJEVO
NK SARAJEVO
20.8.2024., 18:43
GOŠK IZGUBIO, DANIJEL PRANJIĆ ZAŠUTIO

Zekić zadovoljan startom, tri utakmice - tri pobjede

U prošlom, 3. kolu Win lige Bosne i Hercegovine na suprotnim stranama stajali su nekadašnji "bijelo-plavi", sada u ulozi trenera Sarajeva i GOŠK-a, Zoran Zekić i Danijel Pranjć.

Kao pobjednik tog dvoboja izišao je Zekić, čija je momčad, prema očekivanju, na Koševu pobijedila goste iz Gabele sa 3:1. Nakon utakmice neobična scena, a režirao ju je Danijel Pranjić, koji je prošlog tjedna sjeo na klupu GOŠK-a. Trener gostiju prvo se nije pojavio pred TV kamerama kako bi dao izjavu, a onda je stigao na press-konferenciju, ali nije želio ništa govoriti. Nekadašnji hrvatski reprezentativac poručio je kako je na konferenciju za novinare došao samo iz respekta, ali da ne želi ništa reći jer svi su sve vidjeli, te je onima koji razumiju nogomet jasno što se dogodilo u utakmici Sarajeva i GOŠK-a.

- Nemam nikakvog komentara za ovu utakmicu. Što god me budete pitali, nemam nikakav komentar. Jednostavno, došao sam na press iz respekta, samo da se pojavim pred vama. Poštujem što ste tu, ali poštujte i vi što ja nemam komentara. Naravno da postoji razlog zašto je tako, ali ne bih ulazio u to jer mislim da ste i vi sve vidjeli. Čestitam Sarajevu na pobjedi, a mi se okrećemo drugoj utakmici - kazao je Pranjić, kojemu je povjereno da izvuče GOŠK iz krize. No nije dobro krenuo. Gosti su kao autsajderi stigli na Koševo, držali su se dobro do crvenog kartona, koji je možda i prelomio utakmicu, svakako, izazvao je Pranjićevu ljutnju. Gabeljani su s igračem manje ostali u 28. minuti, kada je stoper Enes Sipović dobio direktan crveni karton. Sudac Ermin Sivac mu je pokazao žuti karton, ali je onda dobio poziv iz VAR sobe, pogledao snimku i promijenio odluku, te isključio stopera GOŠK-a. U tom trenutku rezultat je bio 0:0, a do kraja utakmice Sarajevo je lako otišlo do pobjede.

Za razliku od Sarajeva, koje ima perfektan start u sezonu - Zekićeva momčad prva je tri kola upisala tri pobjede (Sloboda, Sloga pa i GOŠK), momčad GOŠK-a je u znatno težoj situaciji i još uvijek čeka prvi prvenstveni bod. Zbog toga je smijenjen trener Admir Adžem, umjesto njega na klupu je stigao Pranjić, ali nije uspio prekinuti negativan trend.