HINA/ MARIO STRMOTIĆ
20.8.2024., 18:40
NEMA KRAJA GLUPOSTIMA TORCIDE

Nije to ljubav, već divljaštvo

Splitski Hajduk već se oprostio od Europe, ali na Poljud stižu neogodne vijesti iz Europe. Točnije, stiže kazna. Naravno, zbog ponašanja Hajdukovih navijača. Disciplinsko tijelo UEFA-e donijelo je u utorak odluku o kazni za Hajduk zbog ponašanja njegovih navijača na gostujućim utakmicama protiv HB Torshavna i Ružomberoka u susretima 2. i 3. pretkola Konferencijske lige. Hajduk će tako zbog prekršaja koji su definirani kao "neredi navijača, bacanje predmeta i korištenje pirotehnikom" morati platiti novčanu kaznu od 50.000 eura, objavljeno je na UEFA-inim stranicama.

Kazna obuhvaća i zabranu prodaje ulaznica navijačima za sljedeću utakmicu na gostovanju pod okriljem UEFA-e. Navedena zabrana prodaje ulaznica gostujućim navijačima suspendirana je na probni rok od dvije godine, počevši od datuma odluke, te ako se u tom roku ponove slični incidenti, Hajdukovim navijačima bit će zabranjena kupnja ulaznica za gostujuću europsku utakmicu.

Hajduk je u 2. pretkolu s ukupnih 2:0 izbacio HB Torshavn s Farskih otoka, no u trećem pretkolu splitski klub završio je natjecanje, odigravši u Slovačkoj protiv Ružomberoka 0:0, a onda je slovački klub slavio u Splitu sa 1:0.

Hajduk je u financijskoj krizi, navijači se kunu u ljubav prema njemu, a svojim ponašanjem dodatno opterećuju klupsku blagajnu. Kad se nekoga voli, jednostavno se ne ponaša tako.