EPA
20.8.2024., 21:19
SPOR OKO 55 MILIJUNA EURA

Mbappe tuži PSG, želi obećane milijune

Francuski nogometaš Kylian Mbappe, koji je ove godine iz Pariza prešao u Real Madrid, obratio se pravnom odboru Francuske profesionalne nogometne lige (LFP) da riješi financijski spor s njegovim bivšim klubom PSG-om. Mbappe se obratio LFP-u, koji u Francuskoj vodi ligaška natjecanja, i Europskoj nogometnoj federaciji zbog financijskih obveza koje prema njemu još uvijek ima francuski klub, čiji je glavni dioničar katarski financijski fond Qatar Sports Investments, piše “Le Monde”.

Ako francuski klub proglase krivim, to bi mogao biti golem udar za PSG. Klub bi mogao izgubiti natjecateljsku licencu, što bi dovelo do izbacivanja iz Lige prvaka, ali i francuske prve lige. Iznos od 55 milijuna eura uključuje posljednju trećinu obećanog bonusa, posljednja tri mjeseca ugovorne plaće za travanj, svibanj i lipanj te tzv. etički bonus, također za ta tri mjeseca. Mbappeovi odvjetnici poslali su službeni zahtjev PSG-u sredinom lipnja, ali iz Pariza im se nitko nije javio i slučaj bi mogao otići na sud. Mbappe je igrao za PSG od 2018. do 2024., a za pariški je klub zabio 256 golova u 308 nastupa u svim natjecanjima.

S PSG-om je pet puta osvajao naslov prvaka Francuske, tri puta francuski kup i Superkup te je dva puta osvojio Liga kup. Silno je želio napustiti klub i preseliti se u Real, iako su mu Parižani nudili brda i doline, na kraju ipak nije prihvatio novu ponudu, nego se zaputio među “kraljeve”. Sad bi bivšima mogao zadati težak udarac.

Mbappe je osvajao trofeje s PSG-om, a uspješan je i s francuskom reprezentacijom. U dresu Tricolora osvojio je Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., a na Svjetskom prvenstvu u Katru 2022. osvojio je srebrnu medalju. Početkom lipnja potpisao je petogodišnji ugovor s Real Madridom.