Qatar, 01.12.2022. - Utakmica 3. kola F skupine SP-a Katar 2022 Hrvatska - Belgija na stadionu Ahmad bin Ali. Na slici Luka Modrić. foto HINA/ Damir SENČAR/ dk
Hina
19.8.2024., 21:24
MODRIĆEV SAN JE SP 2026.

Luka je još uvijek važan dio momčadi

Nakon što je Zlatko Dalić objavio popis reprezentativaca za Ligu nacija, raspisale su se i španjolske novine. Ipak, Luka, koji u rujnu slavi 39. rođendan, ikona je Reala i prati se svaki njegov korak.

- Luka Modrić nastavlja s Hrvatskom! Modrić će za tri tjedna napuniti 39 godina, ali izbornik Dalić pozvao ga je za utakmice idućeg mjeseca. Iako je nakon razočaravajućeg nastupa Hrvatske na Euru bilo sumnji oko toga hoće li nastaviti igrati za nacionalnu momčad, legenda Reala i Hrvatske ostaje internacionalac - piše As i u daljnjem tekstu dodaje:

- Lukin san je da zaigra na SP-u koje se za dvije godine igra u Americi, Kanadi i Meksiku. Tada će imati gotovo 41 godinu. To je ozbiljna dob, ali važne igrače te dobi postaje sve uobičajenije vidjeti na velikim natjecanjima. Na nedavnom Euru tako smo gledali Pepea i Ronalda. Luku, a i Messija vjerojatno ćemo vidjeti i za dvije godine, te bi tako postali prvi nogometaši u povijesti s nastupom na šest SP-a.

Španjolci ističu kako Modrić u ovom trenutku nije mogao odbiti Hrvatsku, jer oprostili su se neki važni igrači, a on nacionalnu momčad u situaciji kad još može pomoći ne želi napustiti.

- Još uvijek je važan dio reprezentacije Hrvatske, koja se muči naći kvalitetne zamjene na sredini terena. Odlazak Marcela Brozovića u reprezentativnu mirovinu dodatno je smanjio potencijal Hrvatske na tom dijelu terena. Luka tamo ima još puno toga za reći u ključnim utakmicama, kao što su one koje sada čekaju Hrvatsku. Za te mečeve su od stare garde ostali još samo Modrić i Perišić.