ŽNK OSIJEK
19.8.2024., 07:00
AKTIVNO U REDOVIMA ŽNK OSIJEK

Lorena Balić i predsjednik kluba odveli djevojčice na veliki i brojni turnir u Kini

Živo je u redovima hrvatskih nogometnih prvakinja iz Osijeka. Prva ekipa priprema se za nadolazeće obveze u Europi i na domaćim terenima, a djevojčice ŽNK Osijek pripremaju se za turnir u dalekoj Kini.

Seniorska ekipa Osijeka odigrala je još jedan prijateljski susret i u njemu kod kuće, na travnjaku Gradskog vrta, poražena od subotičkog Spartaka sa 3:0. Stupar (2) i Vučković bile su nerješiva enigma za domaću obranu, te su Subotičanke zasluženo slavile. I dok seniorski sastav nastavlja s treninzima i prijateljskim provjerama, mlade nogometašice Osijeka otputovale su na Daleki istok, na međunarodni turnir nogometašica u Kini. Igračice mlađih dobnih skupina Osijeka sudjelovat će na velikom međunarodnom turniru Female Universal Youth Cup U12, koji će se od 21. do 23. kolovoza 2024. održati u kineskom gradu Dingnan. Djevojčice su na dalek put otputovale u pratnji trenera i vodstva kluba te će u Kini pokušati na najbolji mogući način pokazati nogometnu vještinu kakva se uči i stječe u gradu na Dravi. Predvođene trenericom Lorenom Balić, mlade Bijelo-plave spremne su za izazove u Dingnanu, na kojem će bit niz ekipa djevojčica mlađih od 12 godina, odnosno od 2012. do 2015. godišta. Osječku ekspediciju za Kinu čini 14 mladih nogometašica: Korina Molnar, Lucija Majdandžić, Ana Horvat, Terezija Teskera, Iva Drenjančević, Petra Pavičić, Doris Rajič, Nora Molnar, Eva Šebenji, Lucija Vondrak, Lena Matoković, Lea Uremović, Marta Lišnić i Ena Vuletić.

Inače, Female Universal Youth Cup u Dingnanu okupit će 32 nogometne ekipe iz Europe, Kine, Indonezije i Malezije. Uz mlade Osječanke nogometnu igru Starog kontinenta predstavljat će i nogometašice istaknutih ženskih nogometnih klubova iz Italije, Portugala, Švedske i Poljske. U sklopu turnira održava se i svjetski forum posvećen razvoju nogometa za mlade (World Youth Football Development Forum), u kojem će sudjelovati stručnjaci iz mnogih zemalja, među njima i predsjednik ŽNK Osijek Bojan Bodražić. Riječ je o važnom događaju koji spaja natjecanja, rasprave, sklapanje prijateljstava i razumijevanje kineske kulture.