Josip Pejićbio je prvo ime susreta

Josip Pejićbio je prvo ime susreta

GORDAN PANIĆ
18.8.2024., 21:52
START PO ŽELJI CIBALIJE

Zagrepčani se nisu baš dobro proveli u paklu Slavonije

Rudeš je proglašen prvim favoritom SuperSport Prve lige. U Vinkovcima se nije dobro proveo

Bilo je sumnji, bilo je straha, a nogmetaši Cibalie prvu su utakmicu novog prvenstva SuperSport Prve lige odradili u velikom stilu. Kraj Bosuta su dočekali prošlosezonskog člana elitnog razreda, Rudeš, i pobijedili sa 2:0. Momčad iz Zagreba je i ove sezone istaknula kandidaturu za naslov i povratak u viši rang, ali nije se dobro provela na paklenih gotovo 40 Celzijevih stupnjeva u Slavoniji.

Junak vinkovačke pobjede bio je Josip Pejić, koji je zabio za vodstvo, a onda bio sudionik akcije za pogodak kojim je Cibalia došla do konačnih 2:0

CIBALIA        2 (1)

RUDEŠ        0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 700. Sudac: Renato Lacić (Split). Strijelci: 1:0 Pejić (45), 2:0 Lišnić (68). Žuri kartoni: Bosak, Pedro, Lišnić, Lasić (Cibalia), Čuić, Pasariček, Mihalić (Rudeš)

CIBALIA: Križanović, Pedro (od 71. M. Bajić), Crnčec, Kelić, Lasić, Radošević, Bosak (od 59. Vrdoljak), J. Bajić (od 80. Jazvić), Kuzminski, Pejić (od 80. Lozić), Lišnić. Trener: Siniša Sesar

RUDEŠ: Kralj, Šuver, Baltić, Batarelo, Krušlin (od 88. Limani), Pasariček (od 80. Korač), Čuić (od 69. Stipić), Mašala (od 69. Maružin), Mihalić, Doležal (od 80. Vukmanović), Brajković. Trener: Davor Mladina

Gosti su bolje otvorili utakmicu, nekoliko puta i zaprijetili, ali vratar Cibalije Ivan Križanović otklanjao je sve opasnosti. Zagrepčani su imali posjed i inicijativu, Cibalia bila nekako plašljiva i puna respekta, a onda u posljednjih 15 minuta prvog poluvremena - preokret na terenu.

Podrška s tribina nije ni ovoga puta izostala

Podrška s tribina nije ni ovoga puta izostala

GORDAN PANIĆ

Vinkovčani su doši do daha, oslobodili se respekta i zaigrali bolje, Jurica Bajić je u jednoj prilici lijepo naciljao, gađao suprotni kut, ali lopta je za nekoliko centimetra otišla pokraj vratnice. Kada se činilo da će se na odmor sa 0:0, ukazao se Josip Pejić. U 45. minuti izveo je slobodni udarac s nešto više od 20 metara, te jako i precizno smjestio loptu iza leđa vratara Rudeša Karla Kralja. Nema što, pogodak za vodstvo domaćih bio je baš “kraljevski”. Cibalia je bolje ušla u drugo poluvrijeme, Filip Lišnić pokušao je udarcem izdaleka udvostručiti vodstvo, ali nije to ušlo. I onda je konačna presuda za Rudeš stigla u 68. minuti. Ponovno je loptu nakon prekršaja na slobodnjak namjestio Pejić, vratar Rudeša ovaj put nije bio nijemi promatrač leta lopte, kratko ju je odbio, ali samo do Lišnića, koji ju je iz blizine smjestio u mrežu. Bio je to kraj nada gostiju i veliko slavlje u Vinkovcima.

UČENIK NADMUDRIO UČITELJA: Siniša Sesar i Davor Mladina

UČENIK NADMUDRIO UČITELJA: Siniša Sesar i Davor Mladina

GORDAN PANIĆ

Cibalia je s dosta upitnika ušla u novu sezonu, trener Siniša Sesar je kemijao i zazivao pojačanja, a ovo kako su se Vinkovčani predstavili u 1. kolu uopće nije loše. Pao je prošlosezonski član elitnog razreda, na redu je slavonski ogled, u kojem Cibalia gostuje u Bijelom Brdu kod BSK-a.

   
      Standings provided by Sofascore