Goztepe - FenerbahčePredsjednik Koc
18.8.2024., 21:18
TEK JE POČELO, A VEĆ KAOS

Predsjednik Fenerbahčea završio krvave glave

Nema mira na turskim nogometnim terenima. Momčad Fenerbahčea je na gostovanju kod Goztepea neočekivano uzela samo bod (2:2), a iako je tek početak prvenstva, ponovno su na tribinama i uz teren događaju ružne scene. Edin Džeko i Youssef En Nesyri doveli su goste u vodstvo od 2:0, a s tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme. Domaćin je u drugom dijelu najprije u 68. minuti preko Guntera smanjio, a Romulo je u 95. zabio za konačnih 2:2. No ono što je obilježilo susret bila je ružna scena između dva poluvremena, kad je počeo kaos na stadionu Gursel Aksel u Izmiru, gdje se okupilo više od 19 tisuća ljudi. Velik broj navijača Fenera nije uspio ući na tribinu iako je imao ulaznice. Zbog tih koji su ostali ispred stadiona predsjednik Fenerbahčea Ali Koc uputio se do gostujuće tribine kako bi razgovarao s navijačima. Koc je razgovarao s navijačima 15-ak minuta, drugo poluvrijeme je već počelo kada je predsjednik krenuo natrag na svoje mjesto. I onda je izbila - makljaža. S tribina su prema predsjedniku Fenerbahčea počeli letjeti razni predmeti, a situacija se dodatno pogoršala kad ga je fizički napala jedna osoba s akreditacijom Goztepea. Zaštitari su uspjeli nekako izvesti Koca sa stadiona, ali je on na kraju snimljen kako izlazi krvave glave.

Fenerbahče se nakon utakmice oglasio priopćenjem u kojem je najavio tužbu protiv nepoznate osobe koja je napala Koca i nakon toga mirno otišla sa stadiona.

Tursku nogometnu ligu prošle sezone tresli su skandali, što zbog rada vodećih ljudi u klubovima što zbog navijačkih nereda. Ova sezona je počela, ali ništa se nije promijenilo. Tamo gdje se stalo prošle, nastavilo se ove sezone.