Lamine Yamal of Spainduring the friendly match between national teams of Spain and Brazil played at Santiago Bernabeu Stadium on March 26, 2024 in Madrid Spain. (Photo by Cesar Cebolla/pressinphoto/Sipa USA)PHOTO) Photo: pressinphoto/SIPA USA
pressinphoto/Sipa USA
15.8.2024., 11:23
u okolici Barcelone

Nožem napadnut otac 17-godišnje španjolske nogometne zvijezde Laminea Yamala

Otac 17-godišnje španjolske nogometne zvijezde Laminea Yamala izboden je u srijedu navečer u okolici Barcelone, pišu u srijedu španjolski mediji. 

Mounir Nasraoui je prebačen u bolnicu na liječenje i njegovo je stanje ozbiljno, ali stabilno.

Nasraoui je izboden nekoliko puta na parkiralištu u Mataru, blizu Barcelone, nakon svađe s nekim muškarcima dok je šetao svog psa, javlja agencija France Presse pozivajući se na "izvore bliske istrazi". Matara se nalazi oko 30 kilometara sjeverno od Barcelone, gdje je Yamal odrastao i gdje mu još uvijek žive otac i baka.

List "La Vanguardia" piše da je lokalna policija već uhitila neke osobe koje su navodno povezane s incidentom.

Debitirajući u Barceloni s 15 godina, Yamal je brzo napredovao do pve momčadi, a i sudjelovao je s reprezentacijom i osvajanju naslova europskog prvaka ovo ljeto. Španjolska je u finalu Eura pobijedila Englesku 2-1.

Otac Laminea Yamala Nasraouija Ebane je iz Maroka, a majka Sheila Ebane iz Ekvatorijalne Gvineje. Par se upoznao nakon dolaska u Španjolsku. Roditelji su se kasnije rastali.