Zagreb, 17.9.2023.- Utakmica 8. kola HNL-a Gorica - Hajduk. Na fotografiji Ante Matej Jurić. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk
HINA/ Daniel KASAP
6.8.2024., 18:52
ČEPINČANIN U ITALIJI

Pamte se golovi Hajduku i Dinamu, i to u 92. minuti

Nogometaš iz Čepina Ante Matej Jurić više nije igrač Gorice. Momčad iz Turopolja svog je napadača prodala talijanskom drugoligašu Brescii za iznos od 400 tisuća eura. Dvadesetjednogodišnjak koji prema Transfermarktu vrijedi 600 tisuća eura ušao je u posljednju godinu ugovora s Goricom i sad ju napušta nakon dvije i pol godine.
Podsjetimo, Jurić je u Goricu stigao iz Belišća u zimu 2002., ali zbog neriješenih papira morao je pauzirati pola godine. Gorica i Belišće navlačili su se oko naknade za igrača, Belišćani mu nisu željeli dati ispisnicu, pa je Jurić pola godine u Turopolju samo trenirao i zaigrao tek u ljeto 2022. U Gorici je imao uspona i padova, čekao priliku s klupe, a dres prvoligaša iz srca Turopolja nosio je u 54 utakmicu te zabio šest pogodaka. Najviše se pamte oni u posljednjim minutama za pobjede Gorice protiv Dinama i Hajduka.
- Odlično mi je ovdje, dobro sam se snašao, društvo iz svlačionice je prva liga, uživam - pričao nam je prošle sezone Jurić. No već početkom ove dogodio se rastanak od Goričana i put u Italiju, u klub koji je prije četiri godine ispao iz Serije A i otada pokušava izboriti povratak u elitni rang talijanskog nogometa. Prošle sezone Brescia, kluba za koji su nekada igrali veliki Roberto Baggio, ali i Pep Guardiola, zauzela je osmo mjesto u Serie B.
Jurićev početak u Gorici bila je ona očajna jesen, prvo pod vodstvom trenera Toplaka, a zatim Angelovskog, duga pauza nakon dolaska iz Belišća se osjetila i ostao je izvan prve momčadi. Dolaskom Željka Sopića na kormilo Gorice za Čepinčanina je krenulo bolje, igrao je sve više, kad se činilo da dolazi na svoje, u utakmici protiv Istre 1961 nezgodno je pao i slomio ruku. Uslijedila je nova pauza i novi početak nakon kojeg se vratio u velikom stilu. Zabio je za pobjede protiv Hajduka i Dinama u prvom dijelu prošle sezone, oba puta u 92. minuti. Bila su to ujedno i dva najveća trenutka za Antu Mateja Jurića u dvije i pol goričke godine.