Rijeka, 05.10 2023 - Tiskovna konferencija HNK Rijeka uoči utakmice s Hajdukom. Konferenciji su nazočili Nediljko Labrović i Željko Sopić (na slici). foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ik
HINA
1.8.2024., 07:51
RIJEKA

Pamti se i piše samo prolaz

Nakon što su u prvom susretu odigrali samo 0:0, nogometaši će Rijeke večeras (četvrtak, 20 sati) na svojoj Rujevici tražiti pobjedu protiv rumunjskog drugoligaša Corvinul Hunedoara za prolaz u treće pretkolo Europske lige.
- Očekuje nas prva utakmica pred domaćom publikom, otvaranje sezone. Znamo što nam je činiti, moramo pobijediti da bismo prošli u iduće kolo europskog natjecanja - kazao je trener riječkog sastava Željko Sopić uoči večerašnjeg ogleda.
- Ova je momčad spremna za to, jednostavno moramo odigrati prepoznatljivu utakmicu i stvarati prilike koje će dovesti do golova jer samo se prolaz piše i pamti - dodao je Sopić, čija će momčad u uzvratu biti bez Veldina Hodže i Bruna Gode, ali dobra vijest je povratak u kadar Stjepana Radeljića i Nike Galešića.
- U prvom susretu završnica je bila problem, ali još više je problem bio što se radilo o prvoj utakmici u sezoni. Previše smo komplicirali oko 16 metara, nismo napadali dubinu. Sve smo dobro analizirali. Uz dužno poštovanje prema suparniku, koji ima kvalitetu iznad ranga u kojem igraju, puno će se pitati nas. Od prve minute ćemo krenuti po ono što svi navijači Rijeke i cijela Hrvatska od nas i očekuju. Pobjedu - poručio je Sopić.
Od Rijeke se očekuje prolazak i bila bi senzacija da to ne ostvari.