Cepin, 16. 03. 2024., Igraliste u Cepinu, Cepin - Slavonija (Pozega), nogomet, derbi, Treca NL istokSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
29.7.2024., 08:07
KREĆU KRAJEM KOLOVOZA

Novo prvenstvo Treće NL Istok: Sezona bi mogla biti zanimljiva, ali i vrlo “otvorena”

Novo prvenstvo Treće NL Istok počinje 24. kolovoza, a tog dana, kao i dan poslije na rasporedu je kompletno 1. kolo. U nadolazećoj sezoni nekoliko je promjena, NK Belišće nakon dugo vremena vratilo se u trećeligaško društvo nakon očajne sezone u SuperSport Drugoj nogometnojj ligi i ispadanja iz nje, svoj meteorski uspon nastavio je daljski Radnički koji se prošlo prvenstvo okitio naslovom prvaka Međužupanijske lige Osijek - Vinkovci i došao među trećeligaše, a novak u društvu je i Vinogorac iz Slavonskog Broda, točnije Brodskog Vinogorja, prošlosezonski prvak MNŽL Sl. Brod - Požega.

Plenum klubova Treće NL Istok održan je u Vođincima, na njemu su predstavnici klubova informirani o aktivnostima HNS-a vezanima uz odluke Izvršnog odbora i Komisije za natjecanje, utvrdio se sastav lige za natjecateljsku 2024./25. godinu, najzanimljiviji je bio ždrijeb natjecateljskih brojeva koji su potom složili kalendar jesenskog dijela prvenstva... U 1. kolu koje je na rasporedu 24. i 25. kolovoza, prvak Slavonija iz Požege gostuje kod svog velikog rivala, Graničara u Županji. Ta dva kluba su u prošlosti imala zanimljivih obračuna, najzanimljiviji su bili prije dvije sezone kada su se obje momčadi borile za naslov. Prošle sezone Graničar je nakon katastrofalne jeseni odigrao dobro u proljeće i spasio se ispadanja, Slavonija se opet okitila naslovom prvaka i opet kroz kvalifikacije nije mogla u viši rang natjecanja. Ovog ljeta u Požegi je bilo dosta promjena, otišlo je nekoliko važnih igrača, ali i trener Krešo Poleti. Njega je na klupi zamijenio Ivo Babić, a momčad je još u fazi slaganja. Nogometaši Belišća opet su među trećeligašima. Ispali su iz SuperSport Druge lige, ali tamo se uskoro žele vratiti. Već nakon ove sezone Belišćani su produžili ugovore s važnim gračima kao što su Anočić, Salapić..., a uz to pojačavaju momčad i ne skrivaju ambiciju o napadu na naslov prvaka. Belišćani u prvenstvo kreću na dobro poznatom terenu na kojem su često igrali, pokraj čepinske Uljare, gdje i dalje na klupi stoluje Josip Milardović. Cigo je ostao trener, ali čepinska momčad je ostala bez nekoliko igrača, ali do početka prvenstva će se raditi da im se pronađu adekvatne zamijene. Nakon neuspješne epizode u Belišću, Antun Labak je sjeo na klupu ivankovačkog Bedema iz kojeg uoči sezone stižu velike najave. No to je postalo uobičajeno, već godinama u ljeto s Graca govore: "Napadamo naslov prvaka", a obično završe negdje u sredini tablice. U borbu za vrh krajem kolovoza kreće i Tomislav iz Donjih Andrijevaca, a velike ambicije ima i Đakovo Croatia, koja nije previše mijenjala igrački kadar.

Raspored 1. kola

Tomislav (Donji Andrijevci) - NAŠK (Našice), Čepin - Belišće, Slavija (Pleternica) - Vinogorac (Brodsko Vinogorje), Svačić (Stari Slatinik) - Borac (Kneževi Vinogradi), Bedem (Ivankovo) - Vuteks Sloga (Vukovar), Graničar (Županja) - Slavonija (Požega), Valpovka (Valpovo) - Radnički (Dalj) i Đakovo Croatia - Tomislav (Cerna).

Teško je prognozirati što mogu novaci u ligi, Vinogorac i Radnički iz Dalja, ali riječ je o dobrim momčadima koje su spoj mladosti i iskustva i ono što je sigurno, starosjedioci će s njima imati itekako velikih muka.