23.07.2024., Rijeka - Trener Rijeke Zeljko Sopic na konferenciji za medije u press centru "Orlando Rivetti" u kampu HNK Rijeka. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
PIXSELL
24.7.2024., 18:41
RIJEČANI U RUMUNJSKOJ

Sopić: Nemamo si što lagati, favoriti smo i idemo već večeras osigurati prolaz

Nogometaši Rijeke u četvrtak od 19 sati (20 sati prema lokalnom vremenu) gostuju kod rumunjskog Corvinula u prvoj utakmici drugog kola UEFA Europske lige. Uoči prvog ovosezonskog ispita trener Riječana Željko Sopić ne skriva kako njegova momčad i on računaju isključivo na - prolaz.

- Bez obzira na to što mediji ovu utakmicu karakteriziraju laganom, riječ je o rumunjskom drugoligašu koji takav status ima isključivo zbog pravila o privatnom vlasništvu. No nemamo si što lagati, idemo već večeras osigurati prolaz. To je jedino što se računa! Imamo nekih objektivnih problema u sastavu, ali samo 11 spremnih će istrčati na teren - rekao je Željko Sopić.

Trener Rijeke osvrnuo se i na pripremno razdoblje koje je iza njegovih igrača.

- Imali smo nekih problema s manjim ozljedama, imamo problem s pozicijom lijevog beka, gdje nam je ostao samo Čabraja, budući da Goda ima problem s ozljedom. Još nije počeo trenirati i ne znamo kada će početi. Svi mi treneri volimo prigovarati, ali na kraju se sve to iskristalizira. Nadam se samo da će igrači koji su propustili dio priprema doći na potrebnu razinu forme kako bi nam mogli pomoći u velikom broju utakmica koji nas očekuje.

Kada je riječ o Corvinulu, trener Sopić ne dopušta zavaravanje činjenicom da je riječ o momčadi koja igra u drugom razredu rumunjskog nogometa.

- Imaju jako dobrog prvog napadača koji malo podsjeća na Petkovića, brza krila, iskusnog kapetana lijevog beka koji je jako dobar igrač… Gledao sam njihove utakmice protiv Paksija i FCSB, radi se o jako dobroj momčadi kojoj, ako dopustiš da se razmaše u polukontri i kontri, može napraviti puno problema. S druge strane mislim da se od prve minute moramo postaviti dominantno, držati posjed i pokušati realizirati prilike koje će nam se otvoriti - zaključio je Sopić.