Split - 28.6.2024. Otvpreni trening Hajduka.Na slici Marko Livaja,Gennaro Gattuso. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ms
HINA/ Mario STRMOTIĆ
24.7.2024., 18:39
SPLIĆANI ČEKAJU MOMČAD S FARSKIH OTOKA

Gattuso: Važniji je dobar teren od dolaska nekih pojačanja

Sezonu u četvrrtak otvaraju nogometaši Osijeka, ali i Rijeke i Hajduka. Splićane u ovosezonskoj premijeri čeka susret 2. pretkola Konferencijske lige u kojem od 21 sat na Poljudu igraju protiv HB Torshavna, kluba s Farskih otoka. Prvoligaš s Farskih otoka prošle je sezone u svom prvenstvu zauzeo treće mjesto, dok se trenutačno nalazi na drugoj poziciji.

- Idemo večeras pobijediti, HB Torshavn igra dobar nogomet i njihov trener radi odličan posao. Nama su i ljetne pripreme pokazale kako ne postoji lagana utakmica. Teren će biti težak, ali nećemo tražiti nikakve alibije. Rakitić? Neće igrati večeras, ali ćete ga vidjeti. Od idućeg tjedna možemo ga očekivati u sastavu. HB Torshavn? Svaki dan smo fokusirani na suparnika. Oni će biti agresivni, u svom prvenstvu daju puno golova. No spremni smo i za opciju da igraju zatvoreno. Naša je prednost visoka temperatura i naši navijači. I mentalitet će biti jako važan - rekao je trener Hajduka Gennaro Gattuso, nekadašnja igračka legenda Milana i talijanske reprezentacije.

- Pohvalio bih cijelu momčad, postajemo obitelj. Bili smo jako dobri na pripremama, a možemo biti još bolji. Ono što nikako ne želim vidjeti jesu ljutiti igrači na klupi. Želim im da budu prepuni entuzijazma jer već sutradan mogu biti u prvoj momčadi. Igrači koje trenutačno imamo za mene su najbolji na svijetu. Meni je važnija prava i bolja infrastruktura, jer ona dovodi nove, mlade igrače. To je važnije od samih pojačanja - dodao je Gattuso.