Bertrand Layec i Marijan KustićFOTO: HNS

Bertrand Layec i Marijan Kustić

HNS
24.7.2024., 18:43
Stigao je novi šef

Francuz će pokušati napraviti reda u HNL-u i vratiti povjerenje u suce

Kad ne možemo sami, onda neka reda napravi - stranac. Hrvatski nogometni savez napravio je presedan i imenovao Francuza Bertranda Layeca vodećom osobom za suđenje u HNL-u, a on će objediniti dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a i povjerenika za delegiranje sudaca HNL-a.

O dolasku Francuza kao vodeće osobe za suđenje u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi već neko vrijeme se govorilo u hrvatskim nogometnim krugovima, a ta nagađanja su u srijedu dobila službenu potvrdu.

Iz HNS-a navode kako su na ovoj funkciji, a u suradnji s Europskom nogometnom organizacijom, povjerenje dali stručnjaku s bogatim iskustvom. Bertrand Layec je, prije nego što je prihvatio poziv Hrvatskog nogometnog saveza, obnašao dužnost povjerenika za suđenje u Francuskoj, Belgiji i na Cipru. Francuza su ovog ljeta pokušali dovesti i Grci, ali on je izabrao Hrvatsku. U sudačkoj karijeri Layec je dijelio nogometnu pravdu u francuskoj Ligue 1 od 1998. do 2010. godine. Značku FIFA-e zavrijedio je 2002. godine.

- Svaki naš potez ide u smjeru povratka povjerenja u suđenje te kontinuiranog razvoja naših sudaca. Nakon što se uvođenje stranih sudaca u drugom dijelu protekle sezone pokazalo ispravnim, ove sezone smo se, kako sam već prije najavljivao, odlučili za novi korak te smo imenovali Bertranda Layeca prvim čovjekom za suđenje u HNL-u. Svima nam je u interesu da hrvatsko suđenje podignemo na višu razinu", rekao je između ostaloga predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

- Zahvaljujem HNS-u na iskazanom povjerenju, vjerujem da ću opravdati očekivanja predsjednika Kustića i njegovih suradnika i pridonijeti poboljšanju kvalitete suđenja u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa. Iznimno cijenim hrvatski nogomet, nastojat ću iskoristiti dosadašnje iskustvo te svojim radom biti primjer sucima i ustrajati na njihovu napretku - istaknuo je Bertrand Layec.