Zagreb, 27.8.2023.- Utakmica 6. kola HNL-a Dinamo - Rijeka na stadionu Maksimir. Na slici nogometaši Dinama. trener Rijeke Željko Sopić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ua

Željko Sopić

HINA/ Damir SENČAR
22.7.2024., 19:51
EUROPSKI PUT HRVATSKIH KLUBOVA

Rijeka se nada susretu sa Šerifom ili Elfsborgom

Hrvatski nogometni doprvak Rijeka u 3. pretkolu Europske lige, ako u 2. pretkolu budu bolji od rumunjskog Corvinula, igrat će protiv boljeg iz ogleda između moldavskog Šerifa i švedskog Elfsborga. Rijeka će svoj europski put započeti u četvrtak gostovanjem kod Corvinula, a uzvrat je na programu tjedan dana poslije u Rijeci. Ukupni će se pobjednik probiti u 3. pretkolo koje se igra 8. i 15. kolovoza. Ako ispadnu od rumunjskog Corvinula u 2. pretkolu Europske lige, nogometaši Rijeke nastavit će svoj europski put u 3. pretkolu Konferencijske lige, a u tom slučaju suparnik će im biti ili moldavski Milsami ili kazahstanska Astana. Moguće suparnike u 3. pretkolu Konferencijske lige saznali su i Osijek i Hajduk. Naravno, oba kluba prvo moraju biti uspješna u 2. pretkolu. Osijek, ako u 2. pretkolu izbaci estonsku Levadiju iz Tallinna, u 3. pretkolu ide na pobjednika susreta između azerbajdžanskog Zira i slovačke Dunajske Strede. Splitski Hajduk, ako u 2. pretolu izbaci HB iz Torshavna s Farskih Otoka, u 3. pretkolu će igrati protiv boljeg iz dvomeča slovačkog Ružomberoka i turskog Trabzonspora. Prve utakmice 2. pretkola Hajduk i Osijek će igrati u četvrtak na svom terenu, a uzvrate 1. kolovoza na Farskim orocima, odnosno u Estoniji.
U 3. pretkolu, koje je na programu 8. i 15. kolovoza, Osijek bi bio u prvoj utakmici domaćin, a Hajduk bi prvo gostovao.