U novu sezonu SuperSport Druge nogometne lige, Bijelo-crne će povesti Luka BilobrkFOTO: NK MARSONIA
NK MARSONIA
21.7.2024., 21:24
NOVA SEZONA, NOVO POGLAVLJE

Bilobrk se upustio u brodsku avanturu

Turnirom u Starom Slatiniku nogometaši Marsonije počeli su niz pripremnih utakmica uoči nove sezone SuperSport Druge lige. Ovog ljeta je uz Savu bilo dosta promjena, kako u igračkom kadru tako i na klupi. Bijelo-crne će u novu sezonu povesti Luka Bilobrk, koji još uvijek slaže momčad i pokušava dovesti nogometaše koji će biti pojačanja, a ne samo povećati broj igrača u svlačionici Marsonije.

Bilobrk je mladi trener, bivši bosanskohercegovački vratar, koji je do sada s klupe vodio Bjelovar i Croatiju Zmijavci, a posljednji angažman imao je u Kustošiji.

- Pregovarali smo dvadesetak dana. Neke su se stvari posložile i sada počinjemo slagati momčad. Ima vremena, pokušat ćemo vratiti Marsoniju tamo gdje joj je mjesto - kratko je poručio novi trener.

Prvi pomoćnik bit će mu Miroslav Stefanović, trener koji je i prije tri godine bio pomoćni trener na klupi brodskog kluba, a radio je dobar posao i u Orioliku.

- Posljednji put u Marsoniji je bilo prilično uspješno, ta sezona završila je vrlo dobro za nas. Nakon male trenerske pauze, na poziv predsjednika, odlučio sam se ponovno aktivirati i prihvatiti izazov - poručio je Stefanović.

Marsonia već godinama živi turbulentno i neizvjesno, problemi se gomilaju, neki rješavaju, neki guraju pod tepih, ali pokraj Save se uglavnom pleše na rubu. Nakon loših godina, prošla je sezona počela uspješno. Marsonia je odigrala vrlo dobro jesenski dio prvenstva u SuperSport Drugoj ligi, a onda je u proljeće krenuo strmoglavi pad. S klupe je u jeku te krize otišao trener Dalibor Bognar, na nju došao Filip Barukčić. Rezultati su bili sve lošiji, ali zbog dobrog prvog dijela prvenstva ostanak nije bio upitan. Zbog tih loših rezultata, ali i nekih odluka uprave kluba buknulo je navijačko nezdovoljstvo, pa su najvjerniji navijači Marsonije u završnici prošle sezone na jednoj domaćoj utakmici pokazali što misle o onome što se događa u klubu. Plastičnim čašama gađali su članove uprave kluba prilikom njihova izlaska s terena. Na kraju sezone Barukčić se povukao, a prije početka ove Bilobrk je preuzeo kormilo neizvjesnog broda.