Srećko Sobodić
19.7.2024., 22:03
NAŠIČANI KRENULI U PRIPREME

Toth okuplja igrače i slaže momčad

U pripreme za sljedeću sezonu Treće NL Istok krenuli su i Našičani. Nogometaši NAŠK-a okupili su se prošlog tjedna, a ovog ljeta bilo je itekako prometno u klubu. Bilo je odlazaka, ali i dolazaka, bit će ih još, pa je pred trenerom Igorom Tothom zadatak slaganja nove momčadi, kojoj je u sljedećoj sezoni cilj biti stabilan član trećeligaškog Istoka.

Klub su ovog ljeta napustili Dominik Furmek, Marko Harači, Hrvoje Hećimović, Matej Jović, Leo Kaltenbaher, Benjamin Radinković i Marin Vratković. Neki su otišli u susjedne klubove, a neki i u sredine u višim ligama. Uprava kluba, uz pomoć bivšeg predsjednika Ivana Rukavine (danas sportskog menadžera), ulaže velike napore u dovođenje kvalitetnih prinova i pojačanja, a ti dolasci bi u nekoliko sljedećih dana trebali biti i realizirani. Od momčadi koja je prošle sezone iznijela teret prvenstva i koja je završila na sedmom mjestu 3. NL Istok ostali su Franjo Bilić, Borna Bodo, Ivan Jeremijaš, David Knežević, Antonio Kuš, Antonio Lukačević, Robert Mikičić, Niko Novak, Marko Stilin, Stefan Unfirer i Domagoj Vukić.

Našičani su već odigrali prvu prijateljsku utakmicu, s juniorima prvoligaša Osijeka remizirali su 3:3, a pogotke su postigli Kuš (2) i Unfirer.

- Atmosfera je vrlo dobra, treninzi su naporni, ali zanimljivi. Trener Igor Toth je zadao jak ritam, radi se naporno, ali čini se da momčadi to ne pada teško - kažu nam izvori iz NAŠK-a, koji će, po svemu sudeći, biti najmlađa momčad u ligi. Prosječna dob ekipe NAŠK-a je 20 godina, a najstariji igrač ima tek 26.

Do početka natjecanja u Trećoj NL Istok, 24. kolovoza, Našičani će odigrati niz prijateljskih utakmica, a sudjelovat će i na nekoliko turnira. Ove subote igraju s bivšim trećeligašem Kutjevom, zatim s Omladincem iz Vukojevaca, pa će na turnir u Sikirevce, Stari Rastovac, turnir “Vlado Liović”...