SAMY MMAEE NOVI IGRAČ DINAMAfoto: GNK DINAMO

SAMY MMAEE NOVI IGRAČ DINAMA

GNK DINAMO
17.7.2024., 20:48
MAROKANAC U ZAGREBU

Puno lijepoga sam čuo o svom novom klubu. Ovo je za mene stepenica više

Hrvatski nogometni prvak Dinamo doveo je u svoje redove 27-godišnjeg Marokanca Samyja Mmaeea, koji je s Modrima potpisao višegodišnji ugovor. Riječ je o obrambenom igraču kojem je krajem prošle sezone istekao ugovor s mađarskim Ferencvarosem, te je u Zagreb došao kao slobodan igrač. Mmaee je rođen u Belgiji, a na početku je karijere igrao za mlađe reprezentativne uzraste te države. Poslije je odlučio nastupati za Maroko, domovinu svoje majke. Ukupno je skupio deset nastupa za seniorsku momčad Maroka.

Prije Ferencvarosa je igrao za Standard iz Liegea, nizozemski MVV Maastricht i St. Truiden.

- Drago mi je što sam postao novi član Dinama. Puno lijepoga čuo sam o svom novom klubu. Svjestan sam da je ovo stepenica više za mene u karijeri, a ciljevi su mi vrlo jasni i jednostavni, osvojiti naslov prvaka, ući u Ligu prvaka, osvojiti što više bodova i dogurati što je moguće dalje u Europi - rekao je Mmaee, a prenosi službena internetska stranica hrvatskog nogometnog prvaka.

Dinamo je prije marokanskog stopera tijekom ljetnog prijelaznog roka doveo Marka Pjacu iz Rijeke, Raula Torrentea iz Granade, vratara Ivana Filipovića iz Parisa i, također golmana, Nikolu Čavlinu iz Lokomotive, kojeg je odmah proslijedio u Osijek na posudbu.