epa09983388 Luka Modric of Real Madrid reacts next to the trophy after winning the UEFA Champions League final between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France in Saint-Denis, near Paris, France, 28 May 2022. EPA/YOAN VALAT
EPA
17.7.2024., 20:46
LUKA OSTAJE - MEĐU “KRALJEVIMA”

Luka Modrić je legenda, on je naš kapetan i ostaje u klubu

Dan nakon velikog partyja u utorak, kada je francuski nogometaš Kylian Mbappe na stadionu Santiago Bernabeu pred više od 80.000 navijača predstavljen kao novi igrač Real Madrida, iz kraljevskog kluba još jedna velika vijest. Real je objavio: "Luka Modrić ostaje naš igrač."

Tako je riješena i ta dvojba, ako je uopće i postojala. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 38-godišnji Modrić, ostaje tamo gdje mu je mjesto i gdje se najbolje osjeća - među "kraljevima". Krajem lipnja mu je istekao jedogodišnji ugovor s Madriđanima, sve "cake" oko novog jednogodišnjeg ugovora odavno su dogovorene, ali čekao se kraj Europskog prvenstva u Njemačkoj za službene objave iz Reala. Ona o Lukinu ostanku dogodila se u srijedu, hrvatski nogometaš potpisao je novi jednogodišnji ugovor, do 30. lipnja 2025.

Modrić je legenda velikog Reala, među "kraljeve" je stigao 2012., te odigrao 534 utakmice i osvojio čak 26 trofeja. Ne samo što Luka ostaje nego mu je i iskazana jedna čast. Postao je kapetan momčadi, a zamjenik mu je španjolski reprezentativac Dani Carvajal.

- Modrić će u nadolazećoj sezoni biti prvi kapetan, a Carvajal drugi - rekao je jedan od dužnosnika Reala za Hinu.

Neizvjesna sezona

Klub pomlađuje momčad, pa je zasad neizvjesno hoće li Modrić biti u početnom sastavu i koliko će igrati, ali već sam njegov ostanak među “kraljevima” zvuči nestvarno. Real nema previše empatije za svoje legende, onih koji mu ne trebaju lako se rješava, ali ne i Modrića. S 38 godina na leđima Luka je još u Madridu i ostat će ondje najmanje do sljedećeg ljeta.

Modrić je preuzeo kapetansku vrpcu od 34-godišnjeg braniča Nacha Fernandeza, koji je po isteku ugovora ovog ljeta napustio klub. Modrić i Nacho su najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj i bogatoj povijesti Real Madrida. Obojica su osvojila po 26 pokala, ali Modrić u nadolazećoj sezoni može ostati sam na vrhu. Real će se boriti za čak sedam naslova, uspije li osvojiti bar jedan, kapetan hrvatske reprezentacije izdvojit će se kao igrač s najviše titula. Uz to ima priliku postati i najstariji igrač Reala u službenoj utakmici. Taj rekord drži Ferenc Puskas, koji je 8. svibnja 1966. zaigrao u kupu protiv Real Betisa u dobi od 39 godina i 36 dana. Modrić će 39. rođendan proslaviti 9. rujna. I Puskasev rekord mu je nadohvat ruke. Iz Reala poručuju “on je naša legenda”. Istina, Luka Modrić je legenda hrvatskog nogometa i legenda velikog Reala.