Osijek, 27. 02. 2024, Bikara, igraliste NK Metalac, svlacionice i prostori za igrace, radovi, obnova svlacionica i ostalih prostorija. Majstori, keramicari...snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
16.7.2024., 21:12
NA INICIJATIVU BIVŠIH IGRAČA

Nakon tri godine Metalac ima seniore

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih lokalnih osječkih nogometnih klubova Metalac nakon tri godine imat će seniorsku momčad. Potvrdio nam je to dugogodišnji predsjednik kluba Boro Ivković. Zanimljivo je kako su inicijativu dali nekadašnji igrači Metalca, koji su većinom i poniknuli u klubu s osječke Bikare.

- Radi se o dečkima koji su poslije seniorski nogomet igrali u drugim sredinama. Želja im je bila ponovno formirati pravi kvartovski klub, a njihovu sam inicijativu podržao. Krećemo od nule, od najnižeg ranga - pričao nam je Ivković, koji će paralelno pokrenuti procese i u Školi nogometa Metalca.

Želja je od jeseni imati najmlađu pretpočetničku selekciju. U školi će za početak djelovati sigurno tri-četiri dobne skupine, a cilj je uskoro imati sve uzraste. Zasad je poznato kako će šef Škole nogometa biti Saša Voldin, donedavni trener u Futsal klubu Osijek. Ostatak trenera i za školu i za seniorsku momčad još se traži. Ono što je sigurno jest da će nove, ali i stare klupske članove dočekati dobri uvjeti za rad.

- Već smo nabavili dresove, trenirke, nove lopte za mlađe uzraste. Uredili smo svlačionice i klupske prostorije. U dogovoru s Gradom cilj je u sljedećih godinu dana uz glavni teren postaviti rasvjetu - otkrio nam je predsjednik kluba osnovanog prije 76 godina kao klub tadašnjih radnika u ljevaonici, ali je s godinama postao simbol i Juga 2 i Bikare.