NK OSIJEK LISTOPAD 2024.FOTO: NK OSIJEK
NK OSIJEK
23.10.2024., 10:51
NK Osijek u brojkama nakon prvog kruga sezone

Trenutni plasman nikako nije realnost Bijelo-plavih

Najviše je minuta ukupno skupio Luka Jelenić, a uz njega su u svim utakmicama još igrali Domagoj Bukvić, Marko Soldo i Vedran Jugović

Do trenutka zaključivanja ovog Navijačkog Glasa odigran je prvi od četiri kruga natjecanja u SuperSport hrvatskoj nogometnoj ligi. To znači da je iza nas devet prvenstvenih kola i po jedna utakmica protiv svakoga od članova najvišeg razreda.

Dakako da nismo i ne možemo biti zadovoljni učinkom od tri pobjede i pet poraza uz jedan neriješeni rezultat, što nam je u proteklom razdoblju donijelo deset bodova i trenutnu sedmu poziciju na ljestvici. U ljetu iza nas ostali su nam i europski nastupi, njih ukupno četiri, a eliminaciju smo doživjeli u 3. kvalifikacijskom kolu Konferencijske lige od azerbajdžanske Zire. Iako u tim međunarodnim susretima nijednom nismo bili poraženi, s učinkom od dvije pobjede i dva remija – nismo prošli dalje. U Bakuu su nam presudili jedanaesterci… Što se, pak, tiče domaćeg Kupa, imali smo do sada samo jednu prepreku i pritom nije bilo nikakvih problema za proboj u osminu finala.

22.09.2024., Zagreb - SuperSport Prva HNL, 7. kolo, NK Lokomotiva - NK Osijek. Roko Jurisic

Roko Jurisic

PIXSELL

Momčad Osijeka je ukupno odigrala 14 utakmica, a trener Federico Coppitelli na teren je slao 28 igrača. Baš u svakom susretu zaigrali su Luka Jelenić, Domagoj Bukvić, Marko Soldo i Vedran Jugović. Pritom je Jelenić ostvario najveću minutažu općenito od svih prvotimaca ove sezone (1210). Slijede ga Roko Jurišić (1159) i Petar Pušić (1048), a obojica su propustila samo jedan službeni nastup.

Najučinkovitiji su, što se golova tiče, bili Ramon Mierez, koji je prije odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate postigao tri pogotka, i to samo u jednom dvoboju, protiv estonske Levadije na Opus Areni. Triput su zabijali i Marko Soldo (uz dvije asistencije suigračima za njihove egzekucije), već spomenuti Jugović i novopridošli Arnel Jakupović. U dva navrata strijelci su bili Anton Matković i Pušić.

Za našu momčad u aktualnoj natjecateljskoj godini nije dosuđen ni jedan kazneni udarac, a protivnici su protiv nas imali dva jedanaesterca. Oba su ih realizirali nogometaši Zire, po jedan na svakoj od dva međusobna ogleda koja smo imali u kolovozu. U statistici žutih kartona stoji da ih je najviše puta dobivao Pušić (4), a triput su javne opomene zaradili Emin Hasić, Bukvić, Soldo i Jugović. Crvenih kartona nije bilo.

Prosjek gledatelja koje smo imali na Opus Areni u dosadašnjih sedam susreta (pet u prvenstvu i dvije u Europi) iznosi 6251. Najviše ih se okupilo u derbiju s Dinamom (9172), a u gostima smo pred najviše publike igrali protiv Hajduka na splitskom Poljudu (17.137). 

   
      Standings provided by Sofascore