Navijači ponovno uživaju u Bijelo-plavom kvizu

Navijači ponovno uživaju u Bijelo-plavom kvizu

23.10.2024., 11:30
Navijači ponovno sudjeluju

Treća sezona Bijelo-plavog pub kviza: Pravo navijačko natjecanje, u kojem svi uživaju

Okupljanja su, prije svega uz dobro druženje, organizirana ponedjeljkom od 18 sati u Pampas Caffeu

U tijeku je treća sezona vrlo zanimljivog Bijelo-plavog pub kviza, koji se održava u Pampas Caffeu na Opus Areni, u organizaciji Kluba navijača Bijelo-plavi, dakako, uz potporu NK Osijek. Sudjeluje deset ekipa, a pitanja su kao i do sada vezana uz povijest i sadašnjost Nogometnog kluba Osijek, HNL općenito, hrvatsku reprezentaciju i Ligu prvaka. Autor i voditelj je i nadalje Jakov Rimac koji se pobrinuo da navijači zaista moraju dobro promisliti prije svojih odgovora.

Zahvala Klubu na podršci

- Vidio sam potrebu za jednim sportskim kvizom u našem gradu, to nam je nedostajalo, a posebno kada je riječ o nekoj tematici poput NK Osijek. Prve godine u Donjem gradu, u Caffe baru Balote tada je bilo četiri-pet ekipa, sada je odaziv puno veći i dosadašnja iskustva su nam odlična. Zahvaljujem Klubu navijača Bijelo-plavi, svima koji dolaze, kao i našem nogometnom klubu na podršci - rekao je Rimac, koji je i sam, naravno, veliki navijač Osijeka.

Ova inicijativa se pretvorila i u svojevrsno navijačko natjecanje, a mnogi bi se iznenadili kada bi i uživo, na licu mjesta, svjedočili kakve sve informacije sudionici kviza imaju u glavi.

Navijači ponovno uživaju u Bijelo-plavom kvizu

- Imamo 30 pitanja po kvizu, a prošlosezonski nam je obuhvatio oko 600 pitanja. To znači da i ove sezone planiramo dosegnuti isti broj, a bitno je istaknuti kako se pitanja nikada ne ponavljaju. Slažem se s vama da ljudi koji dolaze ovamo jako puno znaju o klubu, posebice oni koji prate Osijek rekao bih od 0 do 24, idu na utakmice, mnogi od njih i na gostovanja i malo toga im može promaknuti. Drago mi je da da svi prije svega uživaju u kvizu.

Odlično testiranje nogometnog znanja

Između trideset i četrdeset navijača okuplja se ponedjeljkom u Pampas Caffeu i testira svoje nogometno znanje.

- Imamo deset etapa ove polusezone, preskočit ćemo samo onaj ponedjeljak kada je državni praznik, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, odnosno Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Završetak prvog dijela planiramo u prosincu, kako bude završavala i polusezona u HNL-u, a naravno da planiramo i proljetni nastavak.

Ugodna su to druženja, prije svega, na našem stadionu, svakoga ponedjeljka od 18 sati. Jedan od onih koji redovito dolaze je i poznati osječki novinar i vjerni navijač Nikola Patković.

- Rado sam se uključio s obzirom na povijest moje navijačke "bolesti" i privreženosti svemu što je vezano uz Bijelo-plave. Inače sam dosta prisutan na kvizaškoj sceni u Osijeku, već 8-9 godina aktivno sudjelujem na pub-kvizovima općeg znanja. Ovo je, dakle, neka kombinacija moga hobija sa zadovoljstvom jer je tematski prisutan NK Osijek. Mislim da je potrebno razvijati takav urbani oblik zabave, prije svega jer nam je druženje u prvom planu. U stankama razgovaramo o tome kako se nečega nismo sjetili ili smo nešto zaboravili. Volio bih kada bi se uključilo još ljudi, svi skupa možemo nešto naučiti. Drago mi je što sam dio ekipe koja je pobijedila u prvoj sezoni, zajedno s Gradimirom Đukarićem, Mladenom Kovačevićem, Tomislavom Levakom i Igorom Dubravčićem.