19.10.2024., Sibenik - HNK Sibenik i Nk Osijek sastali su se u 10. kolu SuperSport HNL-a. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PIXSELL
22.10.2024., 07:30
SUPERSPORT HRVATSKI KUP

Bijelo-plavi u Velikoj imaju samo jedan cilj - izboriti plasman u četvrtfinale Kup natjecanja

Nakon prvenstvene pobjede u Šibeniku nogometaši Osijeka neće imati previše vremena za predah jer već danas (utorak) opet će biti u akciji.

Gladni i željni

Čeka ih susret osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa s požeškom Slavonijom, koja igra u Trećoj NL Istok, odnosno četvrtom stupnju natjecanja. To je jedna od onih utakmica u kojoj je Osijek apsolutni favorit, ali joj treba pristupiti s maksimalnom ozbiljnošću. Otprilike na isti način na koji je to učinjeno prije nešto više od mjesec dana, kada su se Bijelo-plavi u 1/16 finala susreli s Varteksom, koji igra u istom stupnju natjecanja. Taj susret su riješili mirno, pa se isto očekuje i danas u Velikoj, gdje će se odigrati utakmica, s obzirom na to da je matični teren Slavonije uz Orljavu u rekonstrukciji.

Osječani će u Veliku stići u puno boljem ozračju negoli kada su sredinom rujna putovali u goste Varteksu. Tada su tek počeli izlaziti iz rezultatske krize koja ih je bila zahvatila tijekom kolovoza. Danas je slika pozitivnija, a samim time se od Osijeka očekuje još jedan dobar nastup.

- Kup je natjecanje u kojem želimo nešto napraviti, želimo proći u četvrtfinale. Gladni smo pobjede i želimo nastaviti pozitivan trend. Moramo nastaviti s dobrim igrama, svaka utakmica je važna za novu momčad, kakva je naša - poručio je Federico Coppitelli, trener osječke momčadi, pa dodao:

Federico Coppitelli, trener NK Osijek. Pripreme. Austrija

Federico Coppitelli, trener NK Osijek

NK OSIJEK

- Cilj nam je odigrati ozbiljnu utakmicu, ali i dati šansu nekim igračima koji su imali manju minutažu. Opet nećemo moći previše rotirati zbog priličnog broja ozljeda.

Nakon Kupa, Bijelo-plave u nedjelju čeka prvenstveno iskušenje u Maksimiru, pa će Coppitelli sigurno željeti sačuvati neke svoje važne adute za koje ima adekvatne zamjene za ovaj tip suparnika, poput Jurišića, možda Solde i Tiaga Dantasa, koji se pokazuju bitnim karikama, a možda će priliku u vrhu napada dobiti Ademi.

- Neki igrači koji nisu igrali protiv Šibenika, poput Mikolčića i Cvijanovića, mogli bi početi protiv Slavonije. Ovo je također trenutak u kojem bi neki od igrača koji su u posljednje vrijeme manje igrali mogli pokazati svoju kvalitetu. Do iduće prvenstvene stanke, zaključno s utakmicom protiv Rijeke na Rujevici, trebat će nam svaki igrač u rosteru - smatra strateg Bijelo-plavih.

Ozljede kroje momčad

Zapravo, najveća mu je kriza na stoperskim pozicijama, jer su izvan stroja Mkrtčjan, a prema najnovijem i Tuia, koji se ozlijedio u Šibeniku. No dobro će doći Hasiću i Jeleniću zaigrati u paru jer lako bi se moglo dogoditi da njih dvojica ostanu i kombinacija za Maksimir. Jasno, samim time se opet otvara pitanje desnog beka, no zato na ostalim pozicijama Coppitelli može malo promiješati karte. Jasno, neće to biti ništa drastično, jer ipak je rezultat u tom susretu u prvom planu, pa se trener Bijelo-plavih sigurno neće upustiti u neke hazarderske poteze od početka susreta. Mlađa igračka garda mogla bi dobiti priliku u kasnijoj fazi utakmice, ovisno o tome kako će se razvijati rezultat.

04.10.2024., Pula: U okviru 9.kola SuperSPort HNLa, Istra 1961 ugostila je Osijek. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL/PIXSELL
SAŠA MILJEVIĆ/PIXSELL

- Tuia je na popisu ozlijeđenih, ima problema s mišićem, na dodatnim je pretragama. Popis ozlijeđenih igrača sve je duži, nadamo se da će se netko oporaviti do utakmice protiv Dinama. Zakomplicirala se situcija s Matkovićem, koji ozljedu vuče već određeno razdoblje, isprva su ti problemi bili lakši, no kako je vrijeme prolazilo, postali su ozbiljniji. Ne znamo još kada će se vratiti. On, Guedes i Mkrtčjan igrači su kojih nema već prilično dugo i za koje se nadamo kako će uskoro opet biti u konkurenciji - rekao je Coppitelli.

OPET KRIZA SA STOPERIMA

Trener Osijeka Federico Coppitelli opet se našao u nelagodnoj poziciji kada je u pitanju kvantiteta igrača koji pokrivaju stoperske pozicije. Na raspolaganju ima samo tri zdrava stopera. Naime, Stjopa Mkrtčjan oporavlja se od operacije koljena, a u Šibeniku je mišić ozlijedio iskusni Alessadro Tuia. Na raspolaganju su ostali Luka Jelenić, Emin Hasić i Krešimir Vrbanac. Za današnji susret sa Slavonijom u Kup susretu to ne bi smio biti problem, a do nedjeljnog prvenstvenog susreta s Dinamom Tuia će se valjda oporaviti.

Jasno, sve te nevolje sa zdravljem ne bi smjele biti problem u susretu sa Slavonijom. Osim toga, možda je taj susret prilika za isprobavanje nekih alternativnih opcija, poput Vrbanca na desnom beku. No uvijek treba imati u vidu glavni cilj, a on je vezan uz prolazak u četvrtfinale.

Susret Slavonija (Požega) - Osijek igra se danas (utorak) na SRC-u Velika s početkom u 17 sati.