19.10.2024., Sibenik - HNK Sibenik i Nk Osijek sastali su se u 10. kolu SuperSport HNL-a. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PIXSELL
19.10.2024., 18:08
NK OSIJEK SLAVIO U ŠIBENIKU

/Video/ Bijelo-plavi sjajnim preokretom do sva tri boda na Šubićevcu

U susretu 10. kola HNL-a Osijek je kao gost na Šubićevcu svladao Šibenik sa 3-1 (1-1).

Domaće je u rano vodstvo doveo Ivan Santini (3), no na samom isteku prvog poluvremena poravnao je Arnel Jakupović (45+5) da bi u nastavku Luka Jelenić (62) i Marko Soldo (81) osigurali tri boda za goste.

Pod vodstvom novog trenera Marka Kartela Šibenik je odlično otvorio utakmicu, u prvoj minuti Santini je pogodio okvir gola da bi u trećoj i zatresao mrežu. Žuta je odlično ubacio s lijevog boka, a Santini je glavom s pet metara svladao Malenicu. 

Imao je Šibenik još jednu odličnu situaciju kada je Majić iskosa pogodio gredu, ali već sredinom prvog poluvremena Osijek je preuzeo konce igre u svoje ruke. Dva je puta Hernani svladavao Đakovića, ali domaći su braniči izbijali loptu s linije gola.

Ključni se trenutak dogodio na samom kraju prvog poluvremena kada je Soldo oteo loptu neopreznom Žuti i onda izvrsnim ubačajem pronašao glavu Jakupovića na tri metra od gola, pa strijelcu nije bilo teško poravnati.

U nastavku je Osijek poveo nakon kornera kojega je izveo Dantas, lopta je prebačena na drugu vratnicu gdje je sam ostao Jelenić i s tri metra pogodio nebranjenu mrežu.

Pobjedu je Osijek potvrdio u 81. minuti kada je Bukvić pronašao Soldu, a ovaj si je lijepo smirio loptu i rutinirano svladao Đakovića.

Osijek je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto sa 13 bodova, dok je Šibenik šesti sa 11.

   
      Standings provided by Sofascore