Osijek, 04. 08. 2024, Opus Arena. SuperSport HNL 24/25. Nogometna utakmica Osijek - Šibenik. Anton Matković (34)snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
17.10.2024., 13:54
NEĆE PUTOVATI POSVE KOMPLETNI

Na Šubićevcu ipak bez Antona Matkovića

Uoči gostovanja na Šubićevcu zdravstvena situacija u redovima NK Osijek nije loša, ali trener Federico Coppitelli ipak neće moći za taj susret računati na dva igrača koja bi vjerojatno rado imao na raspolaganju. Jedini pravi desni bek Renan Guedes još uvijek je u fazi oporavka zbog ozljede koju je zadobio baš u susretu sa Šibenikom u prvenstvenoj premijeri još početkom kolovoza. Dva i pol mjeseca poslije i dalje je neizvjestan datum njegova povratka na teren. Drugi, za kojeg je postojala nada da će biti u momčadi protiv Šibenika jest mladi napadač Anton Matković. On je pokušao trenirati ovog tjedna, ali bol u trbušnoj stijenci još uvijek postoji i sprječava ga u maksimalnom angažmanu, pa nema smisla ulaziti u bilo kakve rizike, koji bi samo mogli pogoršati ozljedu. Stoga Matkovića neće biti u konkurenciji. Reprezentativci su se vratili u raznim raspoloženjima. Soldo, Čavlina i Cvijanović zadovoljni, jer je mlada reprezentacija Hrvatske osigurala dodatne kvalifikacije za plasman na Euro, a pri tome su sva trojica participirala u susretima s Andorom i Grčkom. Soldo i Čavlina s punom minutažom, a Cvijanović je ulazio s klupe. Nail Omerović je, pak, debitirao za A reprezentaciju BiH. Bio je to važan trenutak za njega premda je skrivio kazneni udarac u susretu s Mađarskom, što mu je teško palo. No, kada se dojmovi malo slegnu, Nailu će ostati ponos zbog tog događaja.

Za trenera Federica Coppitellija najvažnija je vijest bila što je tijekom ove stanke na raspolaganju imao mnogo više prvotimaca negoli u rujnu, pa je mogao konkretnije pripremiti momčad za susret sa Šibenikom.