NK OSIJEK
13.10.2024., 19:17
POTRAGA ZA UNUTRAŠNJIM REZERVAMA

Federico Coppitelli može zagrabiti “unutra”

Početkom tjedna u trening bi se trebali vratiti napadači Jakupović i Matković

Ovih dana fokus je na reprezentativnim akcijama pa se na Opus Areni ne događa ništa posebno. Trener Federico Coppitelli sprema nogometaše Osijeka za važno gostovanje koje ih očekuje sljedeće subote u Šibeniku, a uz to čeka popunjavanje redova.

Naime, prošli tjedan zbog ozljeda nisu punim intenzitetom radili Anton Matković, Arnel Jakupović te kapetan Vedran Jugović. Prva dvojica u normalnom pogodnu trebala bi biti odmah od početka ovog tjedna, a situacija je s Jugovićem nešto kompliciranija. Coppitelli se odlučio između ostalog i za odigravanje jedne test-utakmice, pa je na Opus Arenu, točnije na njezin prvi pomoćni teren, došao mađarski drugoligaš Kozarmisleny. Bio je to dobar podražaj za osječku momčad jer Mađari su baš bili, onako, suparnik po mjeri. Naravno, nisu neko čudo, ali nisu ni momčad koju se treba samo tako podcijeniti. Ipak se bore za ulazak u elitu (trenutačno su trećeplasirani sa samo bodom zaostatka za vodećim u Drugoj ligi, nap. a.) mađarskog nogometa. Osijek je pobijedio s 2:0, ali mnogo su važnije neke informacije koje je iz tog susreta mogao prikupiti trener Federico Coppitelli. Posebno o igračima koji mu u posljednje vrijeme nisu bili u prvom planu ili se vraćaju nakon ozljeda.

NK OSIJEK FOTO: NK OSIJEK
NK OSIJEK

Bijelo-plavi su odigrali vrlo korektnu utakmicu u kojoj se imalo što vidjeti. Coppitelli je od početka na teren poslao najjače snage koje su mu trenutačno na raspolaganju. Igra je bila O.K., dva lijepa pogotka, snalažljivost i brza reakcija Pedra Lime kod prvog te ideja i mirnoća u ralizaciji kod Hernanija prilikom drugog, a bilo je tu još pogođenih vratnica (Mikolčić i Dantas) i još dovoljno prilika. Istina, imali su ih i Mađari, ali Osijek je imao Malenicu u tim situacijama. Nas je, pak, iz te sasvim zanimljive utakmice zaintrigiralo nešto drugo. Na poziciji desnog beka, koja je goruće pitanje, zaigrao je Krešimir Vrbanac i nije to uopće izgledalo loše. E, sad ostaje pitanje koliko je uputno tu ideju koristiti u službenim susretima. Vrbanac je izgledao mirno i pravovremeno u defenzivi, a bez ustezanja se priključivao napadačkim akcijama u kojima je nudio dobra rješenja. Opet treba uzeti u obzir kako je to bila prijateljska utakmica u kojoj je pritisak odgovornosti ipak mnogo manji. No možda se Vrbanac na kraju pokaže kao bolje alternativno rješenje od svih koje je Coppitelli zasad isprobavao. Opet, jedan igrač je ostavio poseban dojam. Ne morate dugo pogađati - riječ je o Tiagu Dantasu. Čovjek je prvu pogrešnu loptu odigrao oko 70. minute, a ubrzo je zamijenjen. Ne zbog te pogreške, naravno, već kako bi priliku dobili neki golobradi mladići iz Škole nogometa. Način na koji igra Dantas prava je "škola nogometa" u kojoj ti klinci mogu naučiti kako treba igrati moderan vezni igrač. Uglavnom, Coppitelli je u toj utakmici možda dobio određena nova rješenja koja bi mogao iskoristiti već u Šibeniku. Ako ne odmah od početka susreta, onda u njegovu tijeku.

Svakom treneru dobro dođe ako mu igrači kroz treninge i susrete ovog tipa kakav je bio protiv Kozamislenya pruže temelj za dodatna rješenja.