Osijek, 15. 09. 2024, Opus Arena, SuperSport HNL 24/25. Nogomet, Osijek - Slaven Belupo.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
12.10.2024., 06:05
U LISTOPADU IZVAN SVOG DVORIŠTA

Ne možete ugroziti vodeće! Neka Osijeku to bude motiv

Nije Osijek krhak kako rezultati govore, ali od ove momčadi očekuje se više

Nogometaši Osijeka nakon prvenstvene stanke kreću u drugi krug SHNL-a. U njemu će ih čekati tri derbija u prvih pet utakmica, što će biti novi izazov za momčad u nastajanju kakva je Osijekova.

No jednom treba prestati nastajati i početi pokazivati što zapravo može. Nećemo reći kako je sad baš to vrijeme, jer trener Federico Coppitelli redizajniran igrački kadar na raspolaganju praktično ima tek mjesec dana, u kojima je imao svega osim uvjeta za miran rad s obzirom na loš start u sezonu. Ipak, tijekom rujna momčad je bila malo živnula, no poraz na Aldu Drosini vratio ju je na početne pozicije, pa sad iznova treba graditi povjerenje navijača koji su prilično teško doživjeli način na koji je Osijek odigrao i bio poražen u Puli. Opet, ako ćemo trenutak u kojem se Osijek nalazi promatrati kroz prizmu "polupune čaše", onda slijed utakmica koji dolazi Bijelo-plavima nudi mogućnost za popravljanje ukupnog dojma. Taj posao morat će odraditi izvan svog dvorišta bar u tekućem mjesecu jer listopad im ne donosi nijedan susret na domaćem terenu. Opet, sljedećeg vikenda, kada će gostovati u Šibeniku, imat će prvu priliku za povratak na pobjedničku stazu.

- Put kojim idemo nema uvijek uzlaznu putanju. Bit će oscilacija, dogodit će se neuspjesi, ali vjerujem kako ćemo na kraju stići do svog cilja - optimističan je kao i uvijek Coppitelli.

Taj trubulentni početak sezone u kojem je Osijek loše prolazio možda je obilježila baš utakmica protiv Dinama. Bijelo-plavi su poveli, imali remi u džepu do posljednjih trenutaka susreta, a onda su već po nepisanom pravilu, kada se u posljednje vrijeme sastaju s Modrima, ostali bez ičega. Nešto slično se dogodilo i prošle sezone kada je Osijek na Opus Areni protiv Dinama imao 2:0, pa ostao praznih šaka u infarktnoj završnici koja je bila obilježena sudačkim kontroverzama. Nakon toga za tadašnjeg trenera Stjepana Tomasa sve je krenulo naopako i ubrzo je napustio klupu osječke momčadi. Valjda će Federico biti bolje sreće od njega. Osijek je u prvom krugu prvenstva izgubio sva tri derbija. Međutim, nitko, ni Dinamo, ni Rijeka, ni Hajduk, nije ga razbio, nego jednostavno pobijedio. Nije Osijek baš tako krhak kako ispada po rezultatima, ali ipak se od momčadi očekuje više. Prije svega na napadačkom planu jer Bijelo-plavi teško kreiraju prilike za pogotke, pa nije ni čudo što ih teško i zabijaju. Zanimljivo će biti vidjeti odnos snaga Osijeka i njegovih najvećih rivala u novom setu derbija. Prije svega zbog činjenice što se Bijelo-plave u hrvatskoj nogometnoj javnosti, u ovom trenutku, ne doživljava kao momčad koja može ozbiljnije zaprijetiti društvu iz vrha tablice

Takav status morao bi za igrače Osijeka biti dodatni motiv za dokazivanje jer sumnjamo kako je bilo koji od njih došao na Opus Arenu da bi nosio aureolu najneuspješnije momčadi otkako je NK Osijek pogonjen privatnim kapitalom.

   
      Standings provided by Sofascore