Osijek, 28. 10. 2023, Opus Arena, SuperSport Hrvatska nogometna liga 23/24. Osijek - Istra 1961. Vedran Jugovic (7).snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
3.10.2024., 06:30
NAPAD NA LOŠU TRADICIJU

Osijek je na “Aldu Drosini” već dvije i pol godine bez pobjede

Imam velik respekt za Tramezzanija i njegov rad, kaže trener Bijelo-plavih

Pred nogometašima Osijeka je serija od četiri uzastopna gostovanja. Tri će biti prvenstvena (Istra 1961, Šibenik, Dinamo), a u međuvremenu će Bijelo-plavi imati zadaću odraditi i susret osmine finala Supersport Hrvatskog Kupa u Velikoj protiv požeške Slavonije.

Gostovanja u takvim serijama nikada nisu ugodna vijest, međutim, Osječani su u posljednje vrijeme popravili svoju formu, trener Federico Coppitelli je uspio prilično brzo uklopiti u momčad igrače koji su stigli u završnici prijelaznog roka, pa igra dobiva jasnije vizure. Stoga se u dobrom raspoloženju dočekuje prvo od ta četiri gostovanja, koje će Osijek imati na pulskom "Aldu Drosini".

Respekt prema Tramezzaniju

Coppitelli i momčad u protekla dva susreta srušili su neke neugodne tradicije jer su uspjeli pobijediti prvo Lokomotivu u Kranjčevićevoj, a potom Varaždin na svom terenu. Na obje takve pobjede čekali su čak tri i pol godine, što tim pozitivnim rezultatima daje dodatnu težinu. Kad se već Federico "zalaufao" u rušenju loših tradicija, evo mu još jedne takve za eliminaciju.

Osijek, 15. 09. 2024, Opus Arena, SuperSport HNL 24/25. Nogomet, Osijek - Slaven Belupo. Trener Federico Coppitelli.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

Naime, Osijek u Puli nije pobijedio još od veljače 2022., dok je još na njegovoj klupi sjedio Nenad Bjelica, a i ta je pobjeda stigla u posljednjim sekundama susreta. Naime, bilo je 2:2 kada je Antonio Mance u petoj minuti sudačke nadoknade zabio za pobjedu. Nakon toga Istra 1961 pred svojim je navijačima protiv Osijeka zabilježila tri minimalne pobjede (1:0), a među njih se ugurala ona nevjerojatna utakmica koja je završila sa 4:4, s tim da su Osječani imali vodstva od 3:1 i 4:2. Sve to jasno govori s kakvim će suparnikom osječka momčad u petak imati posla. Puljani su poslovično borbeni i nikada ne odustaju, što svakako treba imati na pameti. Istina, oni su u nizu od tri susreta bez pobjede i postignutog pogotka, atmosfera im nije bajna jer se trener Paolo Tramezzani svađa s navijačima. Dakle, taj susret donosi nadmudrivanje dvaju talijanskih stručnjaka koja se znaju otprije.

- Poznam Tramezzanija prilično dugo i uvijek se lijepo ophodio prema meni. Imam velik respket prema njemu, ali to neće smanjiti moju želju za pobjedom. Čeka nas još jedna teška utakmica, no mislim kako mi gradimo nešto uzbudljivo, a posebno me veseli što sve veći broj igrača igra sve bolje - rekao je Federico Coppitelli, trener nogometaša Osijeka.

Nove vrijednosti

Osijek je u dobrom trenutku, iako ostaje dojam kako ova momčad nekako uvijek nađe načina da svoj potencijal ne razmaše do kraja. U sve tri prvenstvene pobjede Osijek je odigrao jedno vrlo dobro i jedno rezerviranije poluvrijeme, uglavnom jer je u nastavak tih utakmica ulazio s rezultatskom prednošću. Bijelo-plavi, očito, još uvijek nemaju dovoljno samopouzdanja da bi krenuli u konačno rješavanje utakmice s još ponekim pogotkom, pa smo svi koji ih gledamo osuđeni živjeti s kamenom u želudcu do posljednjih trenutaka susreta. Valjda će se ubrzo i to promijeniti, posebno jer se stvaraju nove, prave igračke vrijednosti u momčadi. Obrana je s dolaskom Tuije očvrsnula, jer pokraj njega je uvijek pouzdani Jelenić, a golemi dobitak su Tiago Dantas i Arlel Jakupović, čija bi suradnja Osijeku trebala donositi nove pobjede.

Nema dvojbe kako će susret na "Aldu Drosini" biti novi dobar test mogućnosti i dosega nove Osijekove momčadi.