18.08.2024., Gradski stadion, Velika Gorica - SuperSport HNL, 03. kolo, HNK Gorica - NK Osijek. Nikola Cavlina Photo: Luka stanzl/PIXSELL

Nikola Čavlina

PIXSELL
4.9.2024., 15:08
SKANDALOZAN INTERVJU VRATARA NK OSIJEKA

Čavlina: Nisam ja baš neki klinac pa da mi se zviždi svaku utakmicu

Jedan od glavnih krivaca za Osijekovu nezavidnu poziciju pri dnu tablice dao je, blago rečeno, skandalozan intervju zagrebačkim Sportskim novostima. Nakon svih njegovih kikseva koji su protivnicima poklonili bodove, Nikola Čavlina je krivca za svoju lošu formu pokušao pronaći u "momčadi Osijeka i drukčijem načinu treniranja".

Možda je gorak ukus u ustima s kojim je došao na pripreme mlade hrvatske nogometne reprezentacije za dvije predstojeće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo (protiv Farskih otoka 5. rujna u Zagrebu i Portugala 10. rujna u Karlovcu) prouzročilo i to što je prvi vratar mlade reprezentacije izgubio mjesto među vratnicama NK Osijeka. Podsjetimo, za prošlotjednu utakmicu protiv Hajduka trener Coppiteli je povjerenje poklonio Marku Malenici, što Čavlini izgleda nije dobro "sjelo" pa je krivicu pokušao pronaći i u novom talijanskom treneru:

"Uvjeren sam da su svi moji kiksevi koji su se događali stvar novog načina treniranja u Osijeku! Kad sam došao, talijanski trener vratara želio me skroz promijeniti. Sve je htio mijenjati. Sve ono što sam radio zadnjih 12-13 godina, koliko sam već vratar, najednom ništa nije valjalo. Nisam se osjećao najbolje, točnije, nisam se uopće osjećao dobro. I onda stvari krenu nizbrdo. Da stvar bude gora, kad napravim pogrešku, nema naših igrača u blizini da je isprave i, eto, primim gol. Sve je išlo jedno za drugim, po Murphyjevom zakonu, ako nešto može poći naopako, poći će naopako. Ali kod mene se ne bi događale te pogreške da sam bio onaj stari, da sam radio ono što najbolje znam. Trenutačno u Osijeku radim neke stvari koje - ne znam! Još se učim, ali... Nije da mi odgovaraju."

Nisu donedavnom prvom osječkom vrataru godili ni zvižduci s tribina:

"Navijači su na tribinama, imaju pravo izraziti svoj stav, pa i zviždukom. U većim klubovima moguće je da svaki vikend netko naleti na navijački volej. Nakon one utakmice sa Šibenikom sam se ispričao, ali nisam ja baš neki klinac koji je jučer došao na nogometne terene, pa da mi se zviždi svaku utakmicu..."

Čavlina vjeruje da su svi dosadašnji kiksevi splet nesretnih okolnosti i da su pred njim bolji dani. Nadamo se da će to dokazati i navijačima na Opus areni: 

"Vratit ću se na poziciju prvog vratara Osijeka. Nikad nisam sumnjao u svoje kvalitete. Znam da sam jedan od najboljih u HNL-u. Sad sam shvatio jedno. Trebam slušati samo sebe i raditi ono što najbolje znam".